Orange får sparken

Orange Helse AS, et bemanningsforetak som leverer helsepersonellvikarer til norske kommuner og sykehus, fikk nylig sparken av Oslo kommune. Grunnlaget er kritikkverdige forhold.
Mandag, 18 april, 2016 - 15:03


Helsetjenesten Orange har i omtrent ett år arbeidet med bistand og hjemmesykepleie til innbyggerne i kommunen. En rapport utarbeidet av Deloitte viser nå at foretaket har brutt flere av kravene i sin avtale med Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS).

Det er blant annet blitt avdekket kritikkverdige forhold hos de ansatte når det gjelder lønnsutbetaling og brudd på arbeids- og hviletidsbestemmelsene, skriver sykepleien.no.

Utenlandsk arbeidskraft

Foretaket benytter seg i stor grad av sykepleiere fra de baltiske landene som de leier inn via sin «filial» i Litauen, Orange Group Baltic. Selskapet driver kursvirksomhet i Litauen og Latvia for å klargjøre sykepleiere derfra til arbeid i Norge. For lav timelønn og alt for lange arbeidsperioder er noen av grunnene til avsettelsen.

Forstår ikke kritikken

Daglig leder hos Orange Helse, Nils Kristian Paulsen, uttaler til sykepleien.no at han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen fra HINAS, men at han er åpen for en dialog:

– Vi ønsker å vise hvilke feil og misforståelser som ligger til grunn for deler av kritikken. Derfor har vi signalisert til HINAS at vi er åpne for å gjøre alle de endringer som er nødvendige for å etterkomme kravene deres, sier han.

Emneord: