Osloborgere står 134 timer i bilkø i året

Oslo er Nordens nest verste bilkø-by.
Torsdag, 21 april, 2016 - 10:26


En ny rapport gjennomført av den nederlandske geodata-leverandøren TomTom, viser at bilførere som kjører i rushtiden i Oslo bruker 35 minutter ekstra per dag. Dette tilsvarer hele 134 timer i året, skriver Akers Avis Groruddalen.

Norge på andreplass i Norden

Bildata som er samlet inn i løpet av 2015 er grunnlaget for «TomTom Traffic Index 2016», som viser hvor mye ekstra tid bilførere bruker bak rattet dersom de kjører i rushtiden, samt hvilke tidspunkter som er verst i forhold til kø. I Oslo bruker bilister 29 prosent lengere tid ved å kjøre i rushtiden enn hva de ville brukt dersom det var fri flyt i trafikken.

Norge ligger på en andreplass i Norden når det gjelder ekstra tid benyttet bak rattet i rushtiden. På en knepen topp ligger Sverige, med litt over 35 minutter ekstra kjøretid hver dag, som tilsvarer 136 timer i året.

Kommer i tillegg til annen kjøring

De 134 timene det blir beregnet at osloborgerne sitter ekstra i bil i året kommer i tillegg til annen kjøring når det er fri flyt i trafikken. Det vil si at det kun er i bilkøen alene vi bruker 134 timer ekstra i året på reisetid.

Den verste byen i hele verden å bli stående i bilkø i, er Mexico City. Her genererer trafikken hele 59 prosent lengere reisetid, noe som tilsvarer så mye som 57 minutter ekstra i bilen hver dag, og 219 timer lenger reisetid i året.

Emneord: