Hassan Nawaz (H) mener det er på tide at alle skal få nyte av alkoholservering på stadioner i Oslo. Foto: Andreas Haug

Oslo Høyre vil ha alkoholservering under fotballkamper

Hassan Nawaz (H) vil endre på reglene for alkoholservering på idrettsarrangement i Oslo. Idrett og alkohol hører ikke sammen, er svaret fra Oslo Ap.
Mandag, 11 september, 2023 - 18:12

Annenhvert år vedtar bystyret i Oslo kommune nye regler for alkoholservering. Ved valgseier vil Oslo Høyre åpne for servering under idrettsarrangementer og da i første omgang fotballkamper, sier Hassan Nawaz, som er fraksjonsleder i Helse- og sosialutvalget for Oslo Høyres bystyregruppe. 

– Vi i Høyre er positive til en slik regelendring. Dette skal ikke blandes med alle idrettsarrangement og naturligvis ikke barneidretten, men der vi vet det er et godt næringsgrunnlag for salg er vi poisitive. Det gjelder for eksempel fotballkamper i Eliteserien. Vi vet at flere klubber sliter med publikumstall og inntekt, og vi mener en endring må til fordi situasjonen nå er ganske uregulert, sier Nawaz

 – Kan du utype dette?

– Noen eksempler på dette er at folk har med medbrakt drikke inn på stadion, og at folk nyter godt av alkoholen i forkant av kampen. Jeg mener det er mye ryddigere å servere underveis i kampene, og at det skjer ved visse kriterier. Ved at salget da skjer inne på stadion ved spesifikke soner, sier Nawaz

– Skjev sosial politikk

Per dags dato er det kun mennesker på VIP-tribunen i Oslo på fotballkamper i Oslo som får nyte alkohol. Dette mener Nawaz er urettferdig.

– Jeg mener det er skjev sosial politikk slik det er nå. Her kan man rett og slett betale seg til ekstra goder. Man har i tillegg erfaring fra nabolandene våre Sverige og Danmark at dette er noe som kan fungere, fortsetter Nawaz.

– Noe vi ønsker

Sebastian Hytten, leder i Vålerengas supportergruppe Klanen, deler mange av synspunktene til Nawaz.

– Vi ønsker andre regler i Oslo enn de vi har nå. I Stavanger kommune, der Viking FK spiller, har de en ordning der alkoholsalget skjer i avgrensede områder inne på stadion. Det å ha en slik ordning er også noe vi ønsker. Drømmescenarioet hadde vært å stå med en øl i hånda under kampen, men akkurat det ser jeg på som en utopi, sier Hytten.


Frode Jacobsen (AP) ser ingen grunn til å endre på de nåværende reglene. Foto: Andreas Haug

–  Hører ikke sammen

Leder i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, syntes ikke noe om endringene Høyre vil foreta seg.

– Vi syntes den ordningen vi nå har i Oslo fungerer ganske bra. Det betyr i hovedsak at alle idrettsarrangementer er alkoholfrie, med unntak av for eksempel businessopplegg på Ullevaal stadion og VIP-opplegg i Holmenkollen.

– Hassan Nawaz fra Høyre kaller det en skjev sosial politikk at kun de på VIP-tribunen i Oslo får nyte av alkoholtilbudet, hva er dine tanker om det?

– Jeg er uenig i det. Jeg mener at idrett og alkohol ikke hører sammen. Vi gjør noen unntak ved oppleggene på Ullevaal stadion og i Holmenkollen i samarbeid med idretten, der det kan være et behov for alkoholservering, sier Jacobsen. 

– I for eksempel Stavanger kommune finnes det en ordning hvor dette er lov under regulerte former, hva tenker du om det?

Dette er jo et valg Stavanger kommune har gjort, og det finnes sikkert andre kommuner som har lignende regler. Vi hadde en behandling av dette i Oslos bystyre for et par år siden, og så på blant annet på ordninger andre steder. Men de fleste kommuner gjør som Oslo kommune. Jeg tror ikke det er mer alkohol som fører til at flere folk drar på ishockey og fotballkamper i Oslo, avslutter Jacobsen. 

Emneord: