Uforberedt for full sal

I denne radioreportasjen følger vi skuespillerne Henrik og Oda mens de improviserer seg gjennom en totimers lang forestilling på Chateau Neuf.
Torsdag, 28 oktober, 2010 - 16:53


Henrik Årdal og Oda Kirkebø Nyfløtt har hvert sitt nummer på armen; han er nummer én, hun er nummer to. Sammen med elleve andre skuespillere skal de spille en helaftens forestilling på Chateau Neuf - en forestilling ingen av dem vet hvordan vil bli.

Studentteatret Teater Liksom spiller improforestillingen Micetro hver onsdag, men den er aldri lik.

- Det du skal få se nå, har du aldri sett før, og du får aldri se igjen, åpner kveldens konferansier.

Micetro-forestillingen improviseres frem i øyeblikket. I år har alle forestillingene gått for full sal.

En konkurranse der publikum er dommerne

Showet er en eliminasjonskonkurranse hvor 13 improvisatører kjemper om publikums gunst. Det er salen som bestemmer hvem som ryker ut, og hvem som får bli, ved å gi poeng etter hver scene.

Micetro-konseptet ble utviklet av improteaterguruen Keith Jonhstone på 90-tallet og har blitt spilt på Chateau Neuf de siste fire årene. To regissører trekker ut tilfeldige skuespillere til hver enkelte scene og gir dem fortløpende utfordringer.

- Spill denne scenen inspirert av TV-serien Lost.

- Spill hele scenen på rim.

- Spill scenen som huleboere.

Tapere og vinnere

Ikke alle løser oppgavene like godt, og publikum nøler med applausen. Spillet er nådeløst: Får ikke skuespillerne nok poeng, sendes de på gangen. Til slutt står kveldens beste improvisatør alene igjen på scenen som publikums helt. Han eller hun vinner «den vandrende hundrelappen».

Hvem ble kveldens Micetro? Var det Oda eller Henrik - eller noen helt andre?

Svaret får du her.

 

Emneord: