Rusmiljø og barneskole side om side

Like ved lekeplassen til Vahl Barneskole sitter to menn og røyker marihuana. Rusmiljøer i Gamle Oslo kommer nærmere steder barn ferdes.
Fredag, 8 november, 2013 - 10:56


Under en spasertur med Stine Pedersen, Natteravnenes nærmiljøkontakt i Oslo, ankommer Journalen området der dette skjer. På hver sin side av en park ligger barneskolen og rusomsorgssenteret. Midt imellom disse, sitter to menn og bruker narkotika.

- Vi ser at flere rusmiljøer har forflyttet seg fra Akerselva og inn mot skoler og parker. Selv om dette er en rolig setting, er det ikke greit at slike ting skjer.

Skylder på lavterskeltilbudene

Arild Furuseth (H), representant for nærmiljøkomiteen i bydelsutvalget, mener noe av grunnen til at dette skjer i så stor grad i Gamle Oslo, er konsentrasjonen av lavterskeltilbud i området.

- Jeg har vært i kontakt med borettslagene i området, som har påpekt nærværet av Frelsesarmeens og Kirkens bymisjons tilbud. Slike tilbud er i for sterk grad konsentrert rundt Gamle Oslo.

Frode Woldsund fra Frelsesarmeen, forstår problematikken, men mener de gjør det de kan for å hindre uønskede situasjoner.

- Jeg skjønner at noen kan oppfatte vårt nærvær som et problem, men vi gir brukerne våre instruksjoner om at de skal holde seg unna områder med barn.

Vil ha flere synlige voksne

Både Stine Pedersen og Arild Furuseth er enige om at synlige voksne, det være seg politi eller natteravner, kan være en av løsningene på problemet. Pedersen ønsker at dagravnene skal gjenopprettes, og at flere fra bydelen skal bidra til å trygge området.

- Vi pleier å si at hvis du bruker byen, må du passe på byen, avslutter Stine Pedersen.

 

Rusmiljø Versjon 2.WAV by Andreas Løf

Emneord: