Å lage radio som blind

58 år gamle Aage Auby brenner for radio. Dessverre gjør produksjonssystemene det vanskelig for ham å lage radio - han er nesten helt blind.
Tirsdag, 8 november, 2016 - 16:49

Hvordan lager man egentlig radio når man ikke kan se? Aage Auby jobber som informasjonsrådgiver hos blindeforbundet, men mye av tiden hans de siste årene har også gått med til å gi flere muligheten til å lage radio.

Det er nemlig sånn at selv om radioproduksjon er lydproduksjon, er produksjonssystemene for det meste visuelle. Auby forteller at han måtte ut av landet for å finne en løsning som fungerte for ham selv og andre synshemmede. 

– I New Zealand er det av en eller annen grunn veldig mange blinde som synes det å lage radio er kjempegøy, så da blir det et marked der. Og da drypper det på oss også, og det liker vi, forteller han. 

Vi fikk komme på besøk til blindeforbundets lokaler for å være med bak kulissene hos Radio Z.
Hør reportasjen her: 

Emneord: