Skaterne er fornøyde med at de har hallen for seg selv. Foto: Leila Feratovic
Nyhetsreportasje

Drama rundt ny skatehall

Oslo kommune har brukt nesten 80 millioner kroner på ny skatehall, men ikke alle får lov til å bruke den.
Mandag, 23 januar, 2017 - 13:54

På Voldsløkka i Oslo åpnet det i januar en splitter ny skatehall til stor jubel for mange. Prislappen var på rundt 80 millioner kroner og ble betalt med folkets skattepenger, men ikke alle har tillatelse til å bruke den nye hallen. Over halvparten av gatesportmiljøet må holde seg utenfor, i dag er nemlig skatehallen kun forbeholdt skatere.

– Hallen er hundre prosent skattefinansiert, derfor er det veldig kjipt at vi ikke får lov til å bruke den, sier Jonas Brødtker som er styremedlem i Norges Rulleskøyteforbundet. 

Ekskluderer flere brukergrupper

Jonas Brødtker representerer en av brukergruppene som må bruke Skur 13 ved Tjuvholmen i stedet for den nye hallen på Voldsløkka. Brukergruppene som ikke har tilgang til den nye hallen er rulleskøytere, sparkesyklister og brukere av BMX. 


Skur 13 ble delvis oppgradert før X-games Oslo i februar 2016. Foto: Sophie Fossen

Prøveperiode på 6 måneder

Bymiljøetaten i Oslo sier at de 6 første månedene er ment som en prøveperiode hvor de skal se på brukerantall og besøkende for så å se om det er mulig å åpne opp for de andre brukergruppene. De legger også til at det skal gjøres flere oppgraderinger på Skur 13 for de som ikke får bruke den nye hallen.