Kongens Tja

Kongens Tja er programmet som tar for seg det meste som har med kongehuset å gjøre, og tar debatten om det er på tide å skifte ut monarkiet.
Fredag, 15 februar, 2019 - 16:24

Tirsdag 29. januar ble forslaget om å endre statsform fra monarki til republikk stemt over på Stortinget. Forslaget ble igjen nedstemt, men aldri før har det vært flere som har stemt for republikk. Kongens Tja inviterte stortingsrepresentantene, Heidi Nordby Lunde (H) og Magne Rommetveit (Ap), til debatt.

I tillegg får du høre reportasje fra Slottsplassen, hva som kunne skjedd hvis monarkiet ble avskaffet i morgen, og vi har møtt en videregåendeelev som er over gjennomsnittet interessert i den norske kongefamilien.

Programledere i sendingen er Tone Ingvaldsen og Miriam Alsvik. Reportere er Marius Larsen, Siril Borring Låstad, Sara Boquist og Maria Støre. Einar Stray styrer teknikken, mens Sebastian Backe Eriksen er produsent.