Maritakafeen holder åpent mellom kl 19 og kl 21. Her kan man få seg en matbit, varme klær eller bare en god samtalepartner. Foto: Sofie Grønntun Nissen

Frykter Maritakafeen må legges ned

Maritakafeen, en kontaktkafé for rusavhengige og kvinner i prostitusjon, risikerer å miste halvparten av støtten i 2020.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 12:40

Etter Velferdsetatens anbefaling, foreslår byrådet i Oslo å halvere støtten til Maritakafeen fra 1,2 millioner til 600.000 kroner. Dersom forslaget går gjennom i bystyret, risikerer kaféen å måtte stenge. Oppholdsstedet i Tollbugata har holdt åpent siden 1996, og tilbyr rusavhengige og kvinner i prostitusjon en pause fra gatelivet, i tilleg til mat og drikke til en symbolsk pris. Avdelingsleder Anders Olsen Søyseth håper politikerne skjønner at det blir feil å kutte på et tilbud som er til de svakeste i samfunnet. Kaféen er et av få tilbud som holder åpent på kveldstid.