Som voksen kjenner Maria seg fortsatt igjen i den ti år gamle karakteren Anne, som hun spilte for mange år tilbake. Foto: Hien Phan

Barneskuespilleren som ble voksen

Mye er forandret siden hennes første hovedrolle i filmen «Jørgen+Anne=sant», men kjærligheten for skuespill har Maria Annette Tanderø Berglyd (20) fortsatt.
Fredag, 25 september, 2020 - 08:11

Interessen for skuespill og teater begynte allerede tidlig i barndommen. Hennes første skuespilljobb var i Nugatti Max-reklamen, og siden var hun med på flere filmer og prosjekter. Men gjennombruddet var i rollen som Anne Lunde i 2010. Hun blir ennå gjenkjent på gata – av både barn, barneforeldre og de som var barn for mange år siden. Nå bruker hun tiden sin på å være skuespiller, manusforfatter og å drive med Youtube-kanalen sin, der hun snakker om psykisk helse, spesielt sine egne opplevelser med angst.

I dette portrettet får du møte Maria dagen før hun skulle flytte ut av barndomshjemmet. Flyttingen markerer et skifte i livet hennes – en ung voksen, en ny person, men fortsatt med kjærlighet for kunsten.

Portrettet av Maria Annette Tanderø Berglyd er laget av Hien Phan.