Hundeeier Silje Sibel har hatt stor glede av sin firbeinte venn under koronapandemien. Foto: Lara Rashid

Flere ønsker å passe hund

Samtidig som at flere søker nærvær av hund for å lette på ensomheten under pandemien, advarer dyrepleier Emma Berge mot metoden.
Onsdag, 20 januar, 2021 - 21:15

Allerede i mai i fjor kunne NRK melde at rekordmange hadde skaffet seg kjæledyr, kun to måneder etter at pandemien brøt ut. I høst publiserte Folkehelseinstituttet resultatet av en nasjonal undersøkelse. Der kom det frem at det har skjedd en økning i antall ensomme her til lands, og flere opplevde på tidspunktet psykiske plager. 

Journalen har pratet med hundeeier Silje Sibel og student Ørjan Nilsen, som begge har hatt stor glede av en firbeint venn under pandemien. Psykologer hyller hunden som terapimetode, mens andre er mer skeptisk. Dyrepleier Emma Berge er bekymret for at menneskers behov for en hund i denne tiden, skal komme foran hundens velvære.

Lytt til radioreportasjen nedenfor!

 

Emneord: 
Tags: