Hundeeier Silje Sibel har hatt stor glede av sin firbeinte venn under koronapandemien. Foto: Lara Rashid

Lykkeligere med hund

Flere har skaffet seg hund eller blitt hundepasser under pandemien, for å lette på ensomheten. Dette har imidlertid ikke bare positive konsekvenser.
Onsdag, 20 januar, 2021 - 21:15

Allerede i mai i fjor kunne NRK melde at rekordmange hadde skaffet seg kjæledyr – kun to måneder etter at pandemien brøt ut. I høst kom det frem i en undersøkelse fra Folkehelseinstituttet at det har skjedd en økning i antall ensomme her til lands, og flere sliter med psykiske plager. 

Journalen har pratet med hundeeier Silje Sibel og student Ørjan Nilsen – som begge har hatt stor glede av en firbeint venn under pandemien. Psykologer hyller hunden som terapimetode, mens andre er mer skeptisk – og redd for at hundenes velvære ikke skal komme foran menneskets behov for kontakt. 

Lytt til radioreportasjen nedenfor!

 

Emneord: 
Tags: