Første måling på under 4 prosent, Foto: Iver Daaland Åse

God stemning til tross for dårlige tall

De første målingene gjort for valget 2019, stor nedgang fra 2015.
Mandag, 9 september, 2019 - 21:43

Det var en positiv holdning da Venstres valgvake åpnet med Abid Radja på Vega scene mandag, noen minutter før klokken 21:00. Da de første tallene ble offentliggjort ble det klart at Venstre falt under 4 prosent på landsbasis.

Dette er en nedgang fra 2015 da det ble en oppslutning på 5,5 prosent. Det ble tydelig at også Arbeiderpartiet har falt tilbake, men ligger på topp på landsbasis med 24,5 prosent. Det viste en stor rødgrønn tendes med den første opptellingen. 

Latteren satt løst i salen selv om det tydelig ble gjort klart at oppslutningen var lav. 

Håp om bedre oppslutning

For Venstre var Guri Melby ikke fornøyd med tallene, men la til at de endelige konklusjonene ikke var trukket. Hun er gruppeleder for Venstre i Oslo, og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen siden kommunevalget høsten 2015. 


Guri Melby (Venstre) håper på større oppslutning. Foto: Iver Daasland Åse 

– Hvis dette er de siste tallene, er dette klart ikke bra. Likevel tror jeg vi bør vente til vi konkluderer om det var et bra valg eller ikke, sier Melby til NRK. 

– Vi skal ikke skjule det faktum at det ligger dårlig an, men det finnes håp. Uansett hva resultatet blir vil jeg si at jeg er stolt av hva vi prøver å få til, fortsetter Melby. 

Melby dro i gang en skål for å få opp stemningen og håpet om at de ikke-opptalte stemmene ville utgjøre en større forskjell. 

 

Emneord: