Vindern seniorsenter har flere tilbud, et av de er sangtimen. Foto: Sophie Remman Karlsen.

Sangtimen på Vinderen seniorsenter gir stor glede

Hver tirsdag er det sangtimen på Vinderen seniorsenter. Her kommer mange sangglade for en felles musikkopplevelse og for å være sosial.
Onsdag, 29 november, 2023 - 13:31

Da Ruth Rothschild begynte her var det en profesjonell sanglærer som ledet gruppen. Det er rundt 15 år siden.

– Jeg er egentlig fra Danmark så jeg kunne ikke mange av de norske sangene. Og jeg lærte en masse norske sanger av henne, sier Rothschild.


På sangtimen synger de mest skandinaviske sanger. Foto: Sophie Remman Karlsen

Hun lærte mye av den gamle lederen, og er selv leder for gruppen i dag.

Rothschild forteller at hun har spilt fiolin siden hun var fire år og har alltid hatt mye musikk rundt seg. Dette har gitt henne en evne til å oppfatte musikk raskt og spiller etter gehør.

– Jeg synes jo for min del at det er veldig morsomt å synge. Det er veldig gøy å beskjeftige seg med musikk i det hele tatt, forteller Rothschild med et smil.

Selv om Rothschild elsker musikken, er også det sosiale i gruppen en stor del av sangtimen.

Gir mye glede

Inger Iglebæk har også vært en del av gruppen i 15 år.

Kreativitet har vært en stor del av livet hennes, da hun tidligere har vært kunstner. I dag gir sangtimene henne mye av den samme gleden. Hun foreller hva hun synes er det beste med sangtimen.


Sangene spilles på piano av Ruth Rothschild. Foto: Sophie Remman Karlsen

– Det er å treffe mennesker.

En hjelpende hånd 

Liv Bjørgum ble med i gruppen nå i høst, fordi datteren hennes meldte hun opp. Bjørgum har drevet med musikk og dans hele livet. Sangtimen var derfor en mulighet for henne å fortsette med det.

Med Bjørgums bakgrunn har hun blitt en hjelpende hånd for Ruth Rothschild. Hun hjelper blant annet med å holde kontroll på hvilke sanger de skal synge.

– Jeg kjente veldig fort at dette var noe for meg, og den gleden med å synge sammen med andre, ikke bare alene, er så stor, forteller Bjørgum.