Klausen (22) har bodd på hotell etter en oversvømmelse i hybelen sin. Foto: Aurora Stray-Pedersen

Student strandet på hotell

Studenten Eli Engen Klausen (22) måtte brått flytte ut etter at uværet Hans herjet i august. Nå har Klausen bodd på hotell i over to måneder.
Torsdag, 2 november, 2023 - 10:50

August 2023 ble en god del våtere enn normalt. Store mengder nedbør førte til et skadeanslag på bygg og eiendommer til nærmere 1,6 milliarder kroner, ifølge Aftenposten. 14. august var over 7000 skadesaker meldt inn til Norsk Naturskadepool. 

Studenten Eli Engen Klausen går andreåret på lærerutdanningen på OsloMet i design, kunst- og håndverk. Hun fikk oppleve august-regnet litt for nært.

Uværet Hans førte til at bakken var mettet for vann. Når det i etterkant regnet mer, startet vann å strømme inn i Klausens kjellerhybel på Vestre Aker. 

– Jeg våknet til at noen banket hardt på døren min. Jeg var så vidt våken, men når jeg reiste meg, kjente jeg at det var vått på gulvet. Så åpnet jeg døren, og der var det masse vann. Det var ikke akkurat en super start på dagen, sier studenten.

Det var lederen i borettslaget og en nabo som stod utenfor døra, og som kom for å hjelpe til. Klausen gikk raskt til verks med å prøve og tørke opp så mye vann som mulig. Men vannmengden minsket ikke, spesielt ikke det lille bassenget med vann som hadde samlet seg utenfor dørkarmen. 


Et lite basseng hadde fylt seg opp utenfor døra til Klausen. Foto: Privat.

– Jeg brukte håndklær til å tørke, og så klemte jeg ut vannet oppi en bøtte. Så fikk jeg hjelp til å løpe opp og ned trappen med bøttene. Men det flytta liksom ikke på seg, forteller Klausen. 

Dagen etter måtte Klausen pakke tingene sine og flytte ut på ubestemt tid. Forsikringen har sørget for at hun fikk opphold på hotell. Der har hun bodd siden slutten av august. 

– Det er litt demotiverende. Jeg begynner å bli rimelig lei av hotell. Det er jo ikke så personlig, og jeg savner å ha det personlige rommet mitt, sier studenten. 

Eier av Klausens hybel sier at det var vannskader på både gulv og vegg. Dette vil ta litt tid å fikse, men nå gjenstår snart bare sparkling og maling. Likevel vil nok arbeidet fortsette ut november, og det er vanskelig å si nøyaktig når det ferdigstilles, opplyser huseier. 

Klausen har forståelse for at skadene har et stort omfang, men setter pris på å bli holdt oppdatert. 

– Det er motiverende å høre at arbeidet går fremover. Nå er de snart ferdig med veggene, så jeg håper at jeg kan flytte inn igjen i desember. Jeg har jo lyst til å bo der ut studietiden min, for jeg er veldig fornøyd med både husverter og området. 

Selv om situasjonen er kjip, føler studenten seg heldig. Bortsett fra noen klesplagg og et par gjenstander, var det lite skade på hennes personlige eiendeler.

Klausen er også takknemlig for all hjelp hun har fått, fra både huseier, forsikringsselskap og venninner. Huseier har blant annet fikset lagerplass for hennes eiendeler mens hybelen fikses. 

 

Emneord: