Bjørn Teigen matrådgiver fra Matprat er klar for en lang dag foran grillen. Foto: Frikk Hellvik

Lammeburger til inntekt for klassetur

Bylam er et samarbeid mellom Matprat og bylarm. Nannestad videregående er på matfestivalen for første gang, for å tjene penger til klassetur.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 16:06

Torsdag 13. oktober ble Bylam arrangert på Youngstorget i Oslo. Nannestad videregående er på Bylam for første gang, med et ønske om at elevene skal få relevant jobb erfaring. Samtidig trenger de inntekter til en studietur for elevene i andre klasse ved restaurant- og matfag linjen. Alt av kostnader, som fly, hotell og mat, blir dekket, men for at dette skal være aktuelt må alle elevene delta. 

Lærer ved Nannestad videregående, Mark Harold Hickton, forteller at det er viktig å inspirere studentene, og tror klasseturen kan bidra til dette.

- I fjor gikk turen til London og det var en vellykket tur. Vi har et godt samarbeid med Westminster kingsway college. Vi drar på forskjellige restauranter og får også tatt oss en tur på teater en kveld, sier Hickton til Journalen.


Elever fra Nannestad videregående lager lammeburger til inntekt for studietur på Bylam 2017. FOTO: Frikk Hellvik

Fokuset ligger på lammet


Asle Faannessen er ansvarlig lærer for elevene ved Nannestad videregående. Foto: tatt fra Facebook

Asle Faannessen er en av lærerne fra Nannestad videregående, som har ansvar for elevene og prosjektet. Han syns det er fint at man fokuserer på en råvare, lam, slik at man kan se på ulike variasjoner med varen.

-  Det er gøy å se hva som kan gjøres med lam. Studentene har laget alt selv, de har laget burgeren, de har plukket aronia bærene som de lager toddy av, og de har bakt brødet selv, sier Faannessen til Journalen.

Kim Andre Asserson, som står i boden til Melt Grilled Cheese, forteller til Journalen at de hovedsaklig er tilstedet på fesitvalen fordi de syns lam er et fantastisk produkt.

- Personlig elsker jeg lam, og jeg synes at lam ofte blir sett på feil måte. Nå var vi så heldig at vi ble invitert av Matprat, og dette synes vi er veldig kult å være med på. Her kjører vi pulled lam av lamme lår, sier Asserson.


Kim Andre Asseson, i boden fra Melt Cheese Grill, mener det er flott med fokus på en råvare. FOTO: Frikk Hellvik.

 

Fornøyd med årets resultat

Bjørn Teigen som er matrådgiver fra Matprat, er fornød med tilbudet på årets Bylam.

- Vi har hatt mange av de store her før som god grilla og Hanne på landet, som er de kjente food trøkkene. De vi har her i år er kanskje ikke like profilerte som dem, men det gjør det enda morsommere å ha dem med, forteller Teigen til Journalen.

Teigen forteller at det er en stor variasjon i år, og at alle mat-bodene har forskjellige retter. De som deltar på årets Bylam er Haralds Vaffel, Helt Rå Fooftruck, Crepes & more, 4GRINGOS, BA53, Melt Grilled Cheese Oslo, Metervare, Mere Suppe, Aleppo Bahebek og Nannestad VGS.