Fortsatt optimisme hos Senterpartiet, idet klokken bikket 21.00 Foto: Lars Elias Bratland Hellman

Trampeklapp hos Senterpartiet

Kjempestemning på Senterpartiets valgvake selv om kveldens første prognose viste en nedgang i oppslutningen fra 2019
Mandag, 11 september, 2023 - 23:30

Det kokte i salen på Akershus festning, da de foreløpige valgresultatene ble offentlige klokken 21.00 mandag kveld. Det er fortsatt uklart om Sp er inne med noen mandater i Oslos bystyre, men det kan fort endre seg.


Morten Edvardsen, 1. kandidat Oslo Sp, før kveldens første prognoser. Foto: Lars Elias Bratland Hellman

Alt eller ingenting

Morten Edvardsen, 1. kandidat i Oslo, hadde følgende å si før dagens første tall kom inn.

– Det er klart det betyr alt om vi får én eller ingen mandater, men som regel scorer vi høyere på valgdagen så jeg er positiv, sa Edvardsen. 

 I 2019 hadde Senterpartiet (Sp) i Oslo en oppslutning på 2,2 prosent og fikk dermed én representant i bystyret. Kveldens resultat er avgjørende for om Edvardsen får fortsette i fire nye år.  

– Det har alt å si for oss om vi får inn et mandat i bystyret, hvis ikke vil vi være helt irrelevante.

Vil være historisk

Tross spenningen knyttet til dagens resultater er det god stemning på Senterpartiets valgvake på Akershus festing. Sandra Borch, forsknings- og høyere utdanningsminister, er blant profilene som er å se på valgvaken. Etter prognosetallene hadde hun følgende å si.


Sandra Borch, forsknings- og høyere utdanningsminister, er positiv etter kveldens første prognosetall. Foto: Lars Elias Bratland Hellman

– Nervene mine har vært “utenpåkroppen” hele dagen, det er mye som står på spill nå, så jeg er fortsatt litt spent.

– Morten Edvardsen er en av kandidatene som er på vippen, hvis han ikke kommer inn i bystyret står Oslo uten mandat fra Senterpartiet. Hva er tankene dine om det?

– Jeg håper virkelig vi får inn én i Oslo, det håper jeg. Det vil være historisk for oss å komme inn i bystyret to år på rad.

Borch tar ingen gleder på forskudd, men uttrykker begeistring for innsatsen som en lagt ned i hele landet av Sp. Hun er positiv og tror Sp kommer godt ut av årets valg

 

Emneord: