Snorre Monsson som Kong LeKrans og Sander Edin som Ridder. Foto: Jonas Laksekjøn

Anglosaksisk eventyrdrama solgte ut Nieu Scene seks ganger på rad

En konge må ta valget mellom sine to døtre etter at en gammel fiende returnerer etter en blodig krig! Du tenker kanskje tilbake til middelalderen, men det er bare halvveis riktig. Komikergruppen Bifflønsj har satt opp hele seks forestillinger på Nieu Scene og solgt ut alle.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 13:28


General Griff forfører kongens døtre, Pepp og Roni Foto: Jonas Laksekjøn 

Middelaldermoro og Datterdilemma

Vennegjengen og teatergruppen, som går under navnet bifflønsj, satt opp forestillingen med navn Kongens Døtre. Gruppa består av Odin Haugan, Didrik Løvlund, Sander Edin og Snorre Monsson. Journalen intervjuet Snorre Monsson, som mange nylig har sett på VGTVs ”Ikke lov å le på hytta”

– Hvordan kom dere på ideen om å ha en anglosaksisk forestilling? Det er ikke så mange som driver med det.

–  Ja, vi satt jo opp et teaterstykke i fjor også. Så var ideen at vi må ha noe til i år også. Og så var det en av oss , jeg husker ikke helt hvem, som sa at neste stykke skal hete Kongens døtre. Så fra en enkel tittel har vi jobba litt om hva det skulle bli da, svarte Monsson


Snorre Monsson på jobb Foto: Reis deg komikerklubb

 – Vi tok en sjanse

– Var det vanskelig å holde inne latteren underveis? Det så ut som dere hadde det veldig gøy.

 – Ja, vi har slitt med det ganske mye på de tidligste forestillingene. I prøveperioden har vi jo ikke hatt noen form for publikum eller folk som kommer og ser på. Vi jobber bare med det selv. Og det gjør jo at man ikke helt vet hva som kommer til å skje i møte med publikum. Så på premierene var det jo de par siste scenene, der det nesten var helt umulig å holde seg, for vi lo så mye selv, forklarer Snorre


Hoffnarren får et brev av Gåskråka Foto: Jonas Laksekjøn

Men er du nervøs noen ganger også da?

 – Vi var veldig nervøse på premierene. Vi føler at vi gjør noe litt annet enn bare humor, vi har jo på en måte skrevet noe vi er litt stolte av, og vi har ikke lyst til å tabbe oss ut. Vi har et ansvar ovenfor hverandre, og for at vi skal formidle stykket, så det er klart vi var ganske nervøse på premierene. Men så sprekker man boblen, så går det greit.

 – Er du fornøyd med responsen så langt?

– Ja, veldig fornøyd. Vi tok en sjanse da vi bestilte at vi skulle ha seks forestillinger på Nieu. Men det har gått veldig bra. Billettene har solgt hver gang. Og jeg er storfornøyd altså.


Nieu Scene ligger i det kjente bygget Soria Moria på Torshov Foto: Jonas Laksekjøn

Karl Henrik Haseid var publikum på torsdag. Han så gruppens forrige forestilling i fjor, Brødrene Zolljatshov, og har returnert i år for å se Kongens Døtre.

– Jeg syntes det var veldig artig. Det er kult at de har laget showet helt selv, og måten de skriver på er jeg fan av. De skriver på en helt særegen måte, det er veldig meta, og jeg liker deres egne sære humor. De er gode på å spille på hverandre og har utrolig bra samarbeid, sier Haseid med smil om munnen. Han ville likevel bare gi de terningkast fem. Han mente det alltid burde være rom for forbedring.


Karl Henrik Haseid besøker Nieu Scene på Soria Moria for andre gang. Foto: Jonas Laksekjøn