På Nieu Scene holdes arrangementet English Standup Oslo. Foto: Serina Gjerrestad Thorsen

Engelsk standup samler Oslos internasjonale miljø

Torsdag 23. november møter et ivrig flerkulturelt publikum opp på Nieu Scene for å se English Standup Oslo.
Onsdag, 29 november, 2023 - 14:38

På English Standup Oslo opptrer alle komikerne på norsk. Arrangør Pernille Haaland mener at det månedlige arrangementet har vært en suksess.

Haaland informerer om at flere komikere med forskjellige bakgrunner har opptredt på Nieu Scene. Torsdag 23. november er alle komikerne som skal opptre der nordmenn. Flere av disse har imidlertid flerkulturelle bakgrunner. Kveldens konferansier, komiker Hani Hussein, er en av disse.

Hussein har jobbet som rådgiver for Somalias FN-delegasjon i New York. Da opptredte hun på amerikanske scener. 

Kan hjelpe nye landsborgere

Haaland forteller at det kan være vanskelig å være ny i Norge, og at arrangementet kan hjelpe nye landsborgere med å finne likesinnede. Hun har selv sett publikummere bli kjent på utestedet.

I publikum denne kvelden sitter blant annet katalanske Nuria G. Bonet, spanske Carolina Cabenez og meksikanske Joy C. Henri. De er henrykte over tilbudet og har allerede planer om å se neste show den 14. desember.

Kan bidra til flere karrieremuligheter

Både Haaland og Hussein uttaler at å fremføre standup på engelsk kan gi muligheter til å drive med standup utenfor landegrensene. 

Haaland forteller at hun bruker Norge som en base, noe hun også vil anbefale til andre komikere. Selv skal hun opptre i både Tyskland og Danmark i desember.

Emneord: