ByLam håper på besøksrekord

For andre år på rad fylles Youngstorget med foodtrucks, lukten av lam og musikalske innslag.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 14:54

ByLam er et samarbeidsprosjekt mellom Matprat og ByLarm. Ideen bak var at de så behovet for en mat- og musikkfestival, med lam som råvare. Med lam er det et mangfold av muligheter, og alle blir oppfordret til å lage nye retter med denne råvaren. Dagens utstillere tar i bruk ulike deler fra lammet, alt fra fenalår til lammekarre.

– En salig blanding, forteller Søland.


Benedicte Siland er prosjektleder for festivalen. – Lam som råvare kan brukes til mer enn fenalår og påskelam, sier hun.

Økende antall besøkende

I fjor hadde festivalen to til tre tusen besøkende, men allerede nå erfarer de en økning i antallet. Benedicte Søland håper at de kan slå rekorden, og å tippe fire tusen iløpet av dagen. 

Stikker av med innovasjonsbidrag

I løpet av kvelden vil årets ByLam bli kåret. Matprat har håndplukket en jury som vil smake seg gjennom hele rekken med utstillere, for så å kåre årets vinner. Vinneren får heder og ære, men vil også motta et innovasjonsbidrag for å utvikle flere lammeretter. Haralds Vaffel ble fjorårets vinner, og siden den gang har han åpnet to nye utsalgssteder.

– Det er tydelig at prisen fører til noe bra, og det er gøy å se, sier Søland.


Haralds Vaffel ble kåret til fjorårets ByLam. I år lager de søtpotetvafler av lammekraft, og håper det en nok til ny seier. FOTO: Thea Langkaas

 

Emneord: