Her er LSK-spillerne avbildet etter en seier mot Avaldsnes. Nå venter Manchester City i åttedelsfinalen i Champions League. Foto: Andreas Lekang

Tøff trekning for LSK Kvinner

LSK Kvinner møter Manchester City i åttedelsfinalen i Champions League.
Mandag, 16 oktober, 2017 - 15:00

Søndag sikret LSK Kvinner sitt fjerde strake seriegull i Toppserien. Mandag ettermiddag ble det klart at de norske seriemesterne skal møte det engelske laget, Manchester City, i neste runde av Champions League.

– Passe fornøyd

Kort tid etter trekningen forteller LSK-trener Hege Riise (48) at hun er passe fornøyd med trekningen.

– Manchester City er en tøff motstander. Vi kunne absolutt ha vært heldigere, men vi er likevel passe fornøyd. Vi slapp tross alt unna de største kanonene, så vi kan absolutt klare å bryne oss på dem, sier Riise.

Riise har selv vokst opp med engelsk fotball. Nå ser hun frem til en tur til Manchester.

– Det er litt kult med engelsk motstand. Jeg og mange av jentene har vokst opp med engelsk fotball så det blir gøy å reise til Manchester for å spille kamp.

LSK Kvinner slo ut de regjerende danske seriemesterne, Brøndby IF, 3-1 sammenlagt i forrige runde. Manchester City tok seg enkelt videre med 6-0 sammenlagt over det østerrikske laget St.Pölten. Mye tyder på at laget fra Romerike vil få en tøff oppgave i Manchester.

Flere norske spillere i aksjon

LSK Kvinner var det eneste norske laget som klarte å ta seg videre til åttedelsfinalene. Likevel skal flere norske spillere i aksjon den kommende runden. Ada Hegerberg og regjerende mester Lyon skal opp mot det kasakhstanske laget Biik Kazygurt. Wolfsburg og Caroline Graham Hansen møter det italienske laget Fiorentina, mens Chelsea og Maren Mjelde tar i mot det svenske laget FC Rosengård.

Kampene spilles 8. og 9. og 15. og 16. november. 

Her er oppsettet for åttedelsfinalene:

  • Sparta Praha (Tsjekkia) - Linköping (Sverige)
  • Gintra Universitetas (Litauen) - Barcelona (Spania)
  • Chelsea (England) - FC Rosengård (Sverige)
  • LSK Kvinner (Norge) - Manchester City (England)
  • Brescia (italia) - Montpellier (Frankrike)
  • Biik Kazygurt (Kasakhstan) - Lyon (Frankrike)
  • Fiorentina (Italia) - Wolfsburg (Tyskland)
  • Stjarnan (Island) - Slavia Praha (Tsjekkia)
Emneord: 
Tags: