En forventningsfull Sylvi Listhaug på FrPs valgvake i Oslo. Fem minutter senere kom resultatet. Foto: Aurora Hovland

- Dette er ikke godt nok

Partileder Siv Jensen lover et tydeligere Fremskrittsparti etter det som ser ut til å bli det dårligste valget for partiet på 28 år.
Mandag, 9 september, 2019 - 23:33

Rundt halv elleve ankom partileder Siv Jensen Fremskrittspartiets valgvake på Hotel Bristol i Oslo. Hun fikk stående applaus, tross det som ser ut som det dårligste valget for partiet på mange år.

– Jeg begynner med å si tusen takk. Jeg er så utrolig stolt av alle i denne organisasjonen. Med den ukuelige opptimismen vi har hatt sammen har vi klart å løfte oss gjennom denne valgkampen, sa partilederen til de fremmøtte.

– Men er vi fornøyd, nei det er vi ikke. Dette er ikke godt nok. Våre velgere forventer mer av oss. Derfor vil jeg si at man kan forvente et tydligere og hardere Fremskrittsparti fremover. 

 

Resultatet etter forhåndsstemmene. 

Litt tidligere på kvelden hadde Sylvi Listhaug ankommet, til alles begeistring. Stemninga avtok fem minutter senere, i det resultatet fra forhåndsstemmene i hele landet viste at FrP ligger an til sitt svakeste kommunevalg siden 1991, med en foreløpig opptelling på 7,9 prosent. Dette er en nedgang på 1,6 prosentpoeng siden forrige kommunevalg. 

Forhåndsstemmene i Oslo viser en oppslutning til FrP på 5,6 prosent, mot et endelig resultat på 6 prosent for fire år siden.

 

Valgkamp på godt og vondt.


Tone Ims Larssen overrekker en “lommevase” til Christian Tybring-Gjedde. Foto: Aurora Hovland

Leder for Oslo FRP, Tone Ims Larssen, var først ut på talerstolen mandag kveld, før resultatene.

– Det har vært en valgkamp på godt og vondt, spesielt har det blitt lagt merke til hvordan vi skal frakte vaser. Vi har jo fulgt med deg Christian.

Christian Tybring Gjedde kom opp på talerstolen og fikk overrukket en lommevase, en bitteliten vase han kan frakte blomstene sine i.