I år er løpet utvidet til seks byer, Trondheim, Bergen, Haugesund, Kristiansand, Tromsø og Oslo. FOTO: Guro Gulstuen Nordhagen

Løp for full pupp

Vaterlandsparken var full av mennesker søndag formiddag. Rosa sløyfe-løpet ble for andre år på rad holdt i Oslo.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 12:37

OSLO SENTRUM: Over 2000 mennesker stilte opp på Rosa Sløyfe-løpet i år. I fjor var løpet kun for kvinner, men i år var det åpent for alle. Deltakerne løp 5,3 km fra Vaterlandsparken, langs Akerselva og opp til Nydalen Torg. Langs løypa stod det flere folk som heiet og var med på å støtte saken.  

Satser stort

I 2016 ble det aller første Rosa sløyfe-løpet arrangert i Oslo. Da var det 1500 deltakere. I år er suksessen utvidet til Trondheim, Tromsø, Bergen, Haugesund og Kristiansand. I Trondheim var det 812 påmeldte, i Tromsø 917, og i Oslo løp 2022 stk. I fjor samlet Rosa sløyfe-løpet inn rundt 350.000 kroner.

- I år håper vi å kunne samle inn nærmere 1.500.000 kroner på de seks løpene til sammen, sier aksjonsleder i Rosa Sløyfe, Marit Sophie Egge.

 


f.v. Mari Vasaasen, Wenche Øverby og Ida Bergum Martinsen oppfordrer enda flere til å løpe neste år. Guro Gulstuen Nordhagen

Rosa sløyfe

Rosa sløyfe-løpet er en del av Rosa sløyfe-aksjonen, som skaper engasjement rundt brystkreft. Det er en internasjonal folkebevegelse, som i Norge drives av Brystkreftforeningen og Kreftforeningen

Rosa sløyfe-aksjonen arrangerer i oktober en Rosa sløyfe-turnè, og kjører landet rundt med en stand der du får vite alt du lurer på om brystkreft

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Venninnene Mari Vasaasen, Wenche Øverby og Ida Martinsen synes det er en kjempefin mulighet til å støtte en god sak.

– Da Ida hadde brystkreft i fjor, løp vi og flere venner for henne. I år er det fint å kunne løpe sammen. Det er en veldig viktig sak, og vi oppfordrer flere til å løpe, også flere menn. Også er det så morsomt og sosialt! Det er viktig å snakke om det, og å skape åpenhet om temaet, mener jentene.

Angår alle

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner. Det er veldig mange som blir berørt av dette hvert år, både de som rammes, men også familie, venner og kolleger. Brystkreft er derfor noe som angår alle. 

- Vi arrangerer Rosa sløyfe-løpet for å gjøre engasjementet rundt brystkreft større. De som melder seg på løpet gjør dette av flere grunner, men først og fremst for å støtte saken. Et løp er også et viktig mål for veldig mange, som man kan trene mot. Vi får derfor mange ut i aktivitet i månedene før løpet, og aktivitet er viktig for å forebygge sykdom. Løpet i seg selv skaper også et stort engasjement hos alle som deltar. Ikke bare løpere, men også de som går, forteller Marit Sophie Egge videre. 


Flere var med for å støtte venner og familie som er rammet. FOTO: Guro Gulstuen Nordhagen