Gunn Holløkken som holder åpningstalen for utstillingen. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

Kunstutstilling med Nordstrand malerklubb

Nordstrand malerklubb hadde nylig sin årlige kunstutstilling. Her ble flere bilder fra mange av kunstnerne i klubben utstilt. Utstillingen varte fra lørdag til søndag.
Mandag, 6 november, 2023 - 21:58


Det var stor variasjon i bildene som var utstilt. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

 


Under åpningen ble det servert både hvitvin og mozell. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

Utstillingen har blitt arrangert i flere år, forteller Gunn Holløkken som er et av medlemmene i styret i klubben med ansvar for utstillingen. Utstillingen gir mulighet for folk å se mange bilder, samtidig som det er mulig å kjøpe bilder.


Gunn Holløkken foran noen av bildene som hun hadde stilt ut. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

– Det er en blanding av bilder, noen nye og andre som er eldre. Kunstnerne som stiller ut er både hobby kunstnere og proffe, sier Holløkken.

Videre sier hun at klubben ble startet opp i 1984, så neste år er den 40 år gammel. De er rundt 53 medlemmer i klubben og det har vært rundt 50 medlemmer de aller fleste år.


Under utstillingen ble det fremført live piano av tideligere SV-leder Theo Koritzinsky. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

– Vi treffes seks ganger i året for en felles korrigering. Der kan vi ta med to bilder hver som blir korrigert og får konstruktiv kritikk fra en etablert kunstner, sier Holløken

Hun beskriver dette som en lærerik og sosial sammenkomst.


Det var gode samtaler rundt flere av bildene. Dette var både spørsmål fra besøkende, men også diskusjon blant kunstnere. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

 


Mange av bildene ble sett nøye på for å se på både teknikk og motiv. Foto: Aleksander Peersen Fretheim 

John Sogn er en av medlemmene i klubben som stiller ut på utstillingen. Han forteller at han har drevet med kunst i 23 år.


John Sogn var en av kunsterene som stillte ut bildene sine. Blant annet bilde “Akt i nisje” som han står ved siden av. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

– Jeg syntes det er gøy å vise frem bildene mine og det er et hyggelig samarbeid blant oss, forteller Sogn.

– Er litt fint å få solgt noen bilder for å bli kvitt de. Har rundt 100 bilder i kjelleren som enda ikke er solgt, sier Sogn videre.


Utstilling ble holdt i Nordstrandhuset som eies av Nordstrand Vel. Foto: Aleksander Peersen Fretheim

Emneord: