Trygve Slagsvold Vedum på talerstolen under SPs valgvake. Foto: Astrid Pedersen

Vant valget tapte makten

Senterpartiet havner trolig ikke i regjering, til tross for kjempeoppslutning i årets stortingsvalg.
Tirsdag, 12 september, 2017 - 00:31

Senterpartiet er på mange måter valgets vinner med en økning på 5,1 prosentpoeng siden stortingsvalget 2013. Partiet har hatt en prosentvis økning i absolutt alle fylkene. Størst oppslutning fikk partiet i Sogn og Fjordane med 29,9 prosent.

– Dette er et topp resultat for Senterpartiet, det er uhyre oppmuntrende, sier nestleder Ola Borten Moe.

Takket partiet for innsatsen

Rett før klokken elleve ankom partileder Trygve Slagsvold Vedum valgvaken til stående applaus og trampeklapp fra partikolleger. Vedum startet med å gratulere forsamlingen for å øke mest. Han er glad for at de har vært klare på politikken, men enda mer fornøyd er han med laginnsatsen innad i partiet.

– Et enormt arbeid ligger bak oss. Takket være den jobben som er gjort blir vi valgets vinner, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i talen sin når han ankommer partiets valgvake, og fortsetter:

– Vi har vært tydelige på politikken - på at stordrift og sentralisering ikke er svaret, at sentralisering har en høy pris og nærhet har en verdi. Vi får nå flere mandater i hvert eneste fylke, sier han til partifellene. 

På tross av god oppslutning, ser det ikke ut som at han får sin drøm om å sette en stopper for det han mener er “sentraliseringsregjeringen”, slik han sa i sin tale på partiets landsmøte i vår.

– Takk for kampen - vi skal kjempe videre, avslutter han talen sin og forlater scenen til like stor jubel som da han inntok den.

Emneord: 
Tags: