SV-folket samles for en spennende valgvake. Foto: Giulia Troisi

SV rykker frem

De første valgresultatene viser at SV kan gjøre sitt beste kommunevalg på 15 år. På valgvaken på Rockefeller er temperaturen høy.
Mandag, 9 september, 2019 - 22:32

En spent og nervepirrende stemning sprer seg i salen i det det telles ned til første måling på valgvaken til Sentralistisk Venstreparti (SV). Direktesendingen fra NRK vises på storskjerm. Det klappes først for nedgang hos partimotsandere Høyre og FrP. Enda høyere klappes det da første måling viser en økning på 2,3 prosent for SV. Etter stående applus og jubel, og mange glade ansikter, slår mengden seg til ro med en god første opptelling.

– Vi er veldig fornøyde, nesten bedre enn forventet. Allikevel tør vi ikke ta serien på forskudd. Dette er bare første måling, men vi følger med i spenning og gleder oss til sluttresultatet, forteller Thomas Brown, som er en av deltakerene på valgvaken i kveld. 

Takker for vellykket valgkamp

Scenen er opplyst av røde og grønne lyskastere. I bakgrunnen vises et stort bilde med ti av SVs kjente ansikter, blant annet ordfører Marianne Borgen og partileder Audun Lysbakken. 

I det Borgen inntar scenen reiser hele salen seg og applauderer.

– Jeg har aldri vært med på en så gøy valgkamp. Går det veien vår i dag, lover jeg å farge byen både rødere og grønnere, sier ordførerkanidaten til salen. 


Marianne Borgen, takker og oppmuntrer sine medlemmer i SV.

Foto: Giulia Troisi

Deilig å kunne senke skuldrene 

Sosialistisk Ungdom (SU) er også til stede for å feire valget. Et medlem av ungdomspartiet, Alexander Strøm, er lettet over resultatet etter å ha deltatt på sin første valgvake for SV.

– Valgkampen er over for denne gang, noe jeg synes er veldig trist. Det har vært en morsom periode med mye sosialt. Men sant skal sies, det skal bli deilig å senke skuldrene nå. 

– I år har SU vært på banen og levert. For første gang på 18 år har vi gjort det bedre enn FrP på skolevalget, sier Strøm. 

 


KØ: Det var god stemning i køen utenfor Rockefeller før dørene ble åpnet i kveld. Plakater, t-skjorter og nåler viser tydelig hvilket parti som skal feire her kveld.

Foto: Giulia Troisi

 

 

Emneord: