Marie Øvrum (t.v.) og Kaja Taasen arrangerer Naboprat førstkommende tirsdag. Foto: Jon Heli

Inviterer til Naboprat

På Stovner senteret kommer Boligkontoret og informerer om hvilke boligrelaterte rettigheter bydelens innbyggere har. Møtet er en del av et større prosjekt som skaper kontakt mellom bydelen styre og dens beboere.
Fredag, 24 november, 2023 - 15:52

Prosjekt innbyggerbasen inviterer Stovners beboere til Naboprat. Det vil skje tirsdag 28.november, 17:00 på Stovner senterets bydelstorg. 

– To fra Boligseksjonen kommer og skal orientere innbyggerne om rettigheter og plikter om boliger, sier Kaja Taasen, prosjektleder for Innbyggerbasen.

Hun forteller videre at innbyggerne informeres om hvilke ordninger som finnes, som hvordan søke kommunal bolig, refinansiering av lån, og litt om hvordan det private leiemarkedet fungerer.

Nabopraten varer i omtrent tre kvarter. Etter det åpnes det for samtale med publikum. 

– Kom som du er, og ta med spørsmål, vi vil at folk skal delta, sier prosjektmedarbeider Marie Øvrum. 

 

Behov for informasjon

Prosjekt Innbyggerbasen er finansiert av Områdesatsingene i Oslo, under delprogram for oppvekst og utdanning. Satsingen skal blant annet sikre at flere får gode oppvekstsvilkår gjennom forbedring av Bydelens tjenester.

– Målet for prosjektet er å lage disse møteplassene i skjæringspunktet mellom innbyggerne, bydelen og frivilligheten, sier Taasen.

Prosjektet startet fordi innbyggerne hadde et behov for fysiske møteplasser, for aktiviteter og informerende arrangement.

Ved å arrangere Naboprat, ønsker Innbyggerbasen å imøtegå dette behovet. Tidligere har dem arrangert møteplasser om rus, barnevernet, tenåringstips, søvn for barn, leksetips og organisert språkkaféer, påske/juleverksted og quiz.

– Etter arrangementet spør vi om hva innbyggerne ønsker å vite mer om, sier Øvrum.

Deltakere får også mulighet til å foreslå temaer for naboprat i et anonymt tilbakemeldingsskjema. 

Emneord: