Bø senterparti oppfordrer folk til å bruke stemmen sin. Fra venstre: Guttorm Veabø, Linn With, Arne Tobiassen og Berit Hansen. Foto: Tor Andersen

Rekordmålinger for Senterpartiet i Nord: – Nærhet til folket er avgjørende

Senterpartiet ligger godt an for seier i mange kommuner i Nord-Norge. Nye målinger Respons Analyse gjorde for VG viser stor fremgang siden siste måling i 2015. Berit Hansen (SP) som er ordførerkandidat i Bø i Vesterålen, mener Senterpartiets kjernesaker i år er noe av grunnene til de gode tallene.
Mandag, 9 september, 2019 - 11:10


ORDFØRERKANDIDAT: Berit Hansen, ordførerkandidat for Senterpartiet i Bø i Vesterålen. foto: Emma Jane Johnston 

– Jeg tror det er vår distriktspolitikk som folk nå har oppdaget og er interessert i. Nærheten vi viser til folket er også veldig attraktivt for dem, sier Berit Hansen, ordførerkandidat for Senterpartiet i Bø i Vesterålen.

Skape trygghet

Noen av kjernesakene til SP i Bø i Vesterålen handler om at folket skal føle seg trygg i egen kommune, spesielt når det kommer til offentlige tjenester alle bør ha tilgang til. Viktigst i bø er nei til kommunesammenslåing, sier Hansen.

–  Alle helsetjenester som legevakt og ambulanse er viktig at vi har i nærområdet. Også politi, da vi sjeldent ser dem ute i Bø. Alle ordningene vi allerede har er viktige for oss å holde på, og dette er folket enige i. Kommunesammenslåingen er vi imot, da dette i stor grad kan påvirke nærheten vi har til hver og en i kommunen.

Bø i Vesterålen har i mange år blitt sett på som en fraflyttingskommune, og dette vil SP i Bø endre ved å skape en positiv næringsutvikling i kommunen og flere arbeidsplasser.

– Det er viktig å sikre arbeidsplasser som allerede er, men også få nye næringer inn i Bø, som for eksempel turisme. Vi forventer mye turisme i årene som kommer, og da er det viktig å ha en attraktiv kommune.

Ifølge meningsmålingen Respons Analyse har gjort for VG i Nordland har Senterpartiet nesten tredoblet tallene sine sammenlignet med 2015. Tallene viser en oppslutning av hele 28,4 prosent for Senterpartiet. Arbeiderpartiet puster Senterpartiet i nakken med 22,8 prosent. Hansen er spent på dagen og håper de går opp et par hakk fra sist meningsmåling, da de for tre uker siden lå på 20,9 prosent.

– Jeg håper vi får 4 representanter i kommunestyret. Høyre er størst parti i Bø nå, Senterpartiet ligger rett bak. Om vi samarbeider med venstresiden har vi en god sjans, vi er interessert å samarbeid med siden som har mest innflytelse på folket, sier Hansen.

Håp om seier?

Hansen har et håp om å vinne i dag, og mener politikken deres ikke har kommet godt nok frem de siste årene. Stemningen i dag er god, det ligger mye spenning i luften, sier Hansen.

– Det er viktig å få vise frem vår politikk, vi har ikke fått gjort det de siste 12 årene da arbeiderpartiet og høyre har stått sammen. Vi har ikke kommet helt frem, uansett om vi har hatt gode forslag.

Stemningsrapport på valgdagen

Senterpartiet i Bø har forberedt seg veldig godt, og startet valgkampanjen for seks uker siden.

 – I dag blir det valgvake, og Senterpartiet skal samles å ha en hyggelig kveld sammen. Uansett utfall har vi forberedt oss godt til i dag. Jeg håper vi kommer i posisjon i kommunen og kan samarbeide godt med de andre partiene.

Senterpartiet hadde sist sitt beste år nasjonalt i 1995, i år er det nye rekordmålinger, også i små kommunen Bø i Vesterålen.

 

Emneord: