Frivilligsentralen på Manglerud er åpen for alle. Foto: Magnus Karlsen

Lavterskeltilbud på Manglerud

Manglerud Frivilligsentral har siden åpningen i 2019 vært tilgjengelig for de som måtte ønske. Styrer Mariann Staxrud Utstumo skulle allikevel ønske flere visste om tilbudene deres. 
Torsdag, 2 november, 2023 - 11:35

— Da vi åpnet var det bare et annet tilbud i nærheten, på Manglerud gård, som er et seksti-pluss senter, så alle trodde tilbudet vårt kun var for seniorer, forteller Utstumo. 

I dag har Manglerud Frivilligsentral over 70 frivillige og tilbyr arrangementer for alle aldersgrupper både på dagtid og kveldstid. 

Gratis for alle 

Tilbudet vårt er gratis for alle. Vi har mange treningsarrangement på dagen, og man trenger ikke være ufør eller pensjonert for å være med på det, sier Utstumo. 


Mariann Staxrud Utstumo, Styrer ved Manglerud Frivilligsentral. Foto: Magnus Karlsen

 

Før åpningen søkte Utstumo midler hos blant annet Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen. Søknadene ble innvilget, og i dag har Frivilligsentralen både trimrom og gaming-rom takket være dette. I tillegg har de flere bokhyller fulle av bøker, der folk kan komme og ta med seg en bok, helt gratis. Det er ikke obligatorisk å levere dem tilbake.

For Utstumo er det viktig å presisere at dette ikke er et lukket miljø, men at alle er velkomne.

— Noen tenker kanskje at det ikke er for meg, for jeg trenger jo ikke bistand. Men dette er en møteplass i byen, og det er litt vanskelig å få fram den informasjonen, forteller hun.

Hvem som helst kan komme med ideer for hva slags arrangementer de ønsker. Det er fortsatt ledige tider til å sette opp et ønsket arrangement. Arrangementene må derimot være åpne for alle som ønsker å delta. 

På Frivilligsentralen har man også mulighet for å ringe inn og avtale at en frivillig møter deg og blir med første gang, om man ikke vil gå alene.  

Lav terskel


Kjersti Narvesen Dietrich, frivillig ved Magnlerud Frivilligsentral. Foto: Magnus Karlsen

 

 

Kjersti Narvesen Dietrichs er frivillig, og syns det er et bra tilbud for området. 

— Det er lav terskel for å komme inn, så det er veldig fint for de som kanskje ikke kommer seg så lett ut. 

Dietrichs forteller videre at hun har jobbet mange år i barnevernet, og har jobbet mye med minoriteter og vet hvor viktig språk er for integrering. Hun er derfor aktiv i språk-kafeen på Frivilligsentralen. I tillegg er hun mye med på trim-arrangementene og leseklubben.

— I morgen tar vi med oss bøkene på restaurant og spiser en god lunsj, med noe godt attåt, forteller hun. 

Hun er enig med Utstmo om en ting: hun skulle ønske at flere visste om tilbudene. 

—Men det øker jo sakte men sikkert, avslutter hun.

Manglerud Frivilligsentral ligger i Enebakkveien 158d, og på Facebook-siden deres kan du se alle oppkommende arrangementer.