PIKEKYSS: På fredag spilte indie-popbandet Pikekyss på Samfunnet Bislet. Det var en av mange konserter som arrangeres der. FOTO: Stine Rødland

Billig samlingspunkt

Samfunnet Bislet drives med penger fra baren og dugnadsinnsats fra frivillige. Med gratis inngang og billig øl strømmer studentene til for å delta på de ulike aktivitetene der.
Torsdag, 19 oktober, 2017 - 10:09

Samfunnet Bislet er kanskje først og fremst kjent for å være et samlingpunkt for studentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Der arrangeres det noe for en hver smak. Stand up, open mic, singstarkvelder, og en svært populær onsdagsquiz er bare noe av det som står på programmet.

Går rundt med pengene fra baren

Michelle Mogen er bookingansvarlig og sitter i styret på Samfunnet Bislet.  Hun forklarer om hvordan Samfunnet Bislet kan gå rundt økonomisk. 

-  Samfunnet er drevet av frivillige, så det er ingen som får betalt her.  Alt som skjer hos oss, går rundt med pengene vi får inn i baren.  Vi låner lokalene fra høgskolen, så vi har heller ingen store driftsutgifter. Kombinasjonen av at folk jobber frivillig og at vi har lite utgifter er noen av grunnene til at Samfunnet går rundt, samtidig som vi har lave priser i baren og gratis inngang på alle arrangementer. 


BOOKINGANSVARLIG: Michelle Mogen ber med booking på Samfunnet Bislet. FOTO: Stine Rødland

Konsertene på Samfunnet Bislet 

Det arrangeres ofte konserter på Samfunnet Bislet, og Mogen forteller hvordan artistene som spiller på samfunnet får betalt. 

- Artistene som spiller hos oss får som oftest betalt i honorar. Honoraret kan variere veldig, alt ut i fra hvor ettertraktede artistene er. Det hender også noen ganger at artistene får betalt i ølbonger og pizza uten honorar. Det kommer an på hva de ønsker og hva vi kan stille med. 

Det beste med Samfunnet Bislet

Michelle Mogen tror at å ha et sted som Samfunnet Bislet er svært viktig for det sosiale miljøet blant studentene.  

- Samfunnet er et samlingspunkt og et sosialt tilbud alle har råd til, siden det er gratis å komme inn. Jeg tror at det sosiale er noe av det viktigste når man er student, og da er det fint med et sted som dette.  Vi er ikke et samlingsted for hipstere som noen kanskje tror, vi er for alle.   

Vilde Folland drar ofte på onsdagsquizen sammen med vennegjengen, og hun forteller om det hun synes er det beste med Samfunnet Bislet. 


VILDE FOLLAND: Vilde liker godt quizen på onsdager, men hadde ikke dratt hvis ikke det var gratis inngang. FOTO: Stine Rødland

- Det beste med Samfunnet er at det er billig øl og god stemning på onsdagsquizen.  Jeg er egentlig ikke nok på Samfunnet Bislet til å si noe om det andre som skjer her, men jeg hadde nok ikke dratt hvis ikke det var gratis inngang.