GJENGEN I SKAM: Facebook har sikret seg den amerikanske versjonen av "Skam" FOTO: NRK

Skam skal bli Facebook-serie

NRK og VG melder at Facebooks nyoppstartede Tv-tjeneste har sikret seg den amerikanske versjonen av "Skam".
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 13:38

Under TV-messa Mipcom i Cannes på onsdag kunngjorde Facebooks globale strategisjef, Ricky Van Veen, at det sosiale mediet skal distriburere den nordamerikanske varianten av “Skam”, skriver NRK. 

– Da jeg først hørte om Skam, føltes det som jeg så fremtiden til historiefortelling, sier Van Veen i en pressemelding sendt ut av produksjonsselskapet XIX Entertainment.

Konkurrent til Youtube 

Tjenesten Facebook Watch ble lansert i USA i august, og kan bli en av Youtubes hovedkonkurrenter, skriver VG

Nå blir altså NRK-suksessen «Skam» en av de originale seriene Facebook Watch skal tilby sitt amerikanske publikum.

Fra før var det kjent at XIX Entertainment og produsent Simon Fuller hadde sikret seg rettighetene til en nordamerikansk versjon av serien. Nå har altså dette selskapet inngått en produksjonsavtale med Facebook, skriver NRK.

– Fra første sekund jeg hørte om serien, tenkte jeg på Facebook som partner, skriver produsent Simon Fuller i pressemeldingen.

Blir vist på NRK også

 Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har allerede sikret seg rettighetene til den amerikanske versjonen av “Skam”. Kringkastingssjefen sier avtalen er inngått mellom Facebook og produksjonsselskapet som allerede har sikret seg rettighetene.

– NRK har ingen avtale med Facebook, vi har en avtale med XIX, som skal produsere serien, og så har altså de gjort en publiseringsavtale, forklarer Eriksen til NRK.

NRK har også sikret seg visningsrett til den amerikanske nyinnspillingen, slik at også denne vil bli å se på NRK TV i fremtiden.

– Det er en del av avtalen at NRK skal kunne tilby dette til vårt publikum, så NRKs publikum kommer til å få se den amerikanske «Skam»-versjonen, forsikrer kringkastingssjefen.

Emneord: