IVER. Ensambelet gleder seg til å få muligheten til å spille for andre musikkelever. Fra venstre: Sigrid Aass Frank, Victoria Oftestad, Thien Nguyen og Mathea Josefsen. FOTO: Aksel Korneliussen.

Fire fløyter til Vestlandet

Nå tar gjengen fra Foss videregående skole med seg blokkfløyten på vestlandsturné, målet er å rette opp i blokkfløytens dårlige rykte.
Onsdag, 29 november, 2017 - 10:17

Foss Blokkfløyteensemble har blitt booket for å spille for elever ved flere videregående skoler på Vestlandet.


POSITIV. Mathea Stensæth Josefsen gleder seg. FOTO: Aksel Korneliussen

Ensemblet har blitt bedt om å spille på flere videregående skoler med musikklinje på Vestlandet. De fire elevene fra Foss videregående skole i Oslo gleder seg til turen og å få spille for andre musikkelever.

– Jeg syns det er bra at vi får sjanser som dette, fordi det kan være en fin mulighet for å spre litt mer positive tanker om blokkfløyte, forteller fløytist Mathea Stensæth Josefsen.

Formålet med turen er å vise andre musikkelever at blokkfløyte er et instrument på like linje med andre instrumenter, som med øving kan låte flott. Reisen er fortsatt i planleggingsfasen, men ensemblet gleder seg til å få sjansen vise fram instrumentet sitt.

– Vi drar for å prøve å spre litt mer seriøsitet over blokkfløyte, samtidig som at folk syns det er morsomt, sier Josefsen.