Journalistene kjempet for å få de første kommentarene fra Slagsvold Vedum da han ankom valgvaken.

- Tid for å få tjenester nær folk

Sp's Trygve Slagsvold Vedum med klar beskjed til Regjeringen: Det er nok sentralisering nå. Det er tid for å få tjenester nær folk.
Tirsdag, 10 september, 2019 - 10:29

Journalistene lot ikke vente på seg med å få de første kommentarene fra den blide Trygve Slagsvold Vedum da han ankom valgvaken i Oslo. I løpet av kvelden har man sett at partiet har gått betydelig frem fra forrige valg, og stemninga har dermed vært skyhøy blant de oppmøtte.

Trygve Slagsvold Vedum ble møtt av rungende applaus på Sp-valgvaken i Ingeniørenes Hus:

– Gratulerer med det beste valget i partiets lokalvalg-historie, sa en tydelig rørt partileder idét han ankom talerstolen.

– Det er sakene som er det viktigste. Det hyggeligste er møtene med alle folkene – for eksempel på Søvik skole i Alstahaug, som var nedleggingstruet. Det er politikk på sitt aller fineste, fortsetter han. Resultatet ser ut til å være det beste lokalvalgresultatet i historien.

Gode resultater i Nord

I Nordland fikk partiet en kraftig oppgang på 13,9 prosentpoeng sammenlignet med resultatet ved lokalvalget i 2015.

–     Tidligere i valgkampen, da jeg ankom Senja med hurtigruten, ble jeg møtt av folk som sto med flagg og jublet – og det er jeg ikke vant til, sier partilederen.

Han legger til:

– Valgkamp er ikke bare å snakke, men å lytte. Jeg vil takke alle i partiet som har stått på – det er en enorm dugnadsinnsats bak dette. Vi har aldri hatt bedre listedekning – nå har vi kandidater overalt i hele Norge.

Tid for nærhet, tid for å se folk

Partilederen kom med klar tale til de nye folkevalgte.

­­– Til alle dere 2500-3000 som har blitt folkevalgte i kveld: Husk at dere er folkevalgte. Dere er valgt av folk som har gitt dere stor tillit, og dere er gitt et stort ansvar. Det viktigste dere gjør som folkevalgte, er å være nær folk – for å tjene, lytte og lede.

–     Det er tid for nærhet, tid for å se folk! I kveld skal vi feire, og i morgen skal vi begynne å jobbe – for snart er det nytt valg, avslutter Slagsvold Vedum fra talerstolen.

 

Emneord: