Samarbeid og glede med RELOVE og Søndres Lokale Skatter. Foto: Hanne J. Skistad

Forente gjenbrukshjerter

Journalen tok en kjapp prat med organisasjonen RELOVE, da de besøkte den nyåpnede bruktbutikken Søndres Lokale Skatter på Holmlia forrige uke.
Mandag, 27 november, 2023 - 13:51

– RELOVE står for redesign, lokalt, verksted. Vi jobber for å spre det grønne budskap gjennom kurs, aktiviteter og verksted, forteller Katya Bukhantsova, daglig leder hos RELOVE. 


Katya Bukhantsova har vært med på hele utviklingen til RELOVE, hvor hun har gått fra å være frivillig til å bli daglig leder. Foto: Hanne J. Skistad

Sammen med gjenbruk og bærekraft, står også mestringsfølelse og inkludering som en viktig del av arbeidet deres, forteller Bukhantsova videre. 


Terapi og glede. Foto: Hanne J. Skistad

– Samtalene kommer lettere i gang når man har noe i hendene. I tillegg er håndarbeid gjenkjennbart i alle kulturer, noe som gjør aktivitetene våre overkommelige for de fleste, legger hun til. 


En liten del av det fargerike lokalet til Søndres Lokale Skatter. Foto: Hanne J. Skistad

Cecilie Løvik Sveen er også en del av RELOVE sitt dedikerte team. Hun sier seg veldig fornøyd med responsen på arrangementene deres. 

– Deltakerne våre består av barn og unge fra alle mulige kulturer, hvorav noen av dem møter opp fast på aktivitetene våre. Det er skikkelig fint, sier Sveen. 


Noemie Dubois Linda driver den nyåpnede bruktbutikken, Søndres Lokale Skatter, på egenhånd. Foto: Hanne J. Skistad

Noemie Dubois Linda er daglig leder for den nyåpnede bruktbutikken Søndres Lokale Skatter. Hun har lenge hatt et ønske om å samarbeide med RELOVE, og kontaktet dem i anledning Ombruksuka. 


RELOVE stiller med alt av utstyr og tilbehør på verkstedene sine. Foto: Hanne J. Skistad

 


To gjenbrukshjerter som har mye å snakke om. Foto: Hanne J. Skistad

– Vi deler samme filosofi og er alle opptatt av å videreformidle denne filosofien til barn og unge. Derfor er det fint å kunne arrangere noe sammen, som vi gjør med dette verkstedet i dag, forteller Linda


En fin og brukbar jakke med en liten fillefeil. Foto: Hanne J. Skistad

 


Så god som ny på en, to, tre. Foto: Hanne J. Skistad

Linda er opptatt av å videreformidle viktigheten av gjenbruk til barn i tidlig alder, slik at de kan ta med seg disse verdiene inn i voksenlivet. 

– Hvilke fordeler er det ved gjenbruk? 

– Det er bra for planeten og lommeboka, samtidig som det er sosialt, gøy og kreativt! 

 

 

Emneord: