Katrina Lu engasjerer seg i flere sektorer av Holmlia sportsklubb. Foto: PRIVAT

Nytt damelag i håndball på Holmlia

Når Holmlia sportsklubb startet et herrelag, tok det ikke lang tid før Katrina Lu (19) tok ansvar for å få til det samme for kvinner.
Mandag, 27 november, 2023 - 14:13

Idrettstilbudet på Holmlia startet smått med fotball, håndball og innebandy. Nå kan folk drive med både fekting, kampsport, turn og mye annet. Tilbudet for voksne har vært bra i flere av idrettene, men Katrina Lu la merke til at håndball ikke hang helt med.

– Jeg har lagt merke til at det er mye tilbud for voksne i de andre idrettene, som innebandy og fotball. Jeg innså at håndball bare hadde tilbud for yngre.

Lu vokste opp på Holmlia og har hatt en rolle i Holmlia sportsklubb lenge. Hun flyttet til Mortensrud for noen år siden, men føler seg fortsatt knyttet til Holmlia.

– Jeg har spilt håndball og begynte som spiller når jeg var 12 år. Jeg spilte for det siste eldste juniorlaget.

Hun sier videre at hun sluttet å spille håndball for noen år siden, men at hun forsatt engasjerer seg i klubben, både som trener og i styret.

Nytt damelag

Lu startet med å legge ut en melding i Facebook gruppen “#DetSkjerPåHolmlia”, hvor hun la fram forslaget om et nytt damelag. Det ble også lagt ut på hjemmesiden til klubben og delt med andre klubber. Hun forteller om flere grunner til oppstartet.

– Jeg kjente at jeg savnet den lagfølelsen. Spille på lag, spille hverandre gode og det sosiale. Jeg hadde tenkt på det en veldig god stund.

Det var ikke før sportsklubben startet et herrelag i håndball hvor Lu fikk ut fingeren.

– Da følte jeg at det skal vi damer også ha.

Hun forteller videre at oppstartet kan være med på å aktivisere damene på Holmlia på en lettere måte. Det er viktig å få flere damer inn i klubben, hvert fall eldre. Hun sier det kan være bra for det sosiale og det å skape nye minner.

Bra oppmøte

Det å starte et nytt lag i en sportsklubb er ikke det letteste, men Lu tar oppgaven på strak arm. Hun syntes oppmøtet til nå har vært bra. 

– Oppmøtet har vært like under ti som er en grei start. Det er fortsatt ganske nytt og vi har bare hatt to treninger per nå.


Unge trenere får til mye i Holmlia Sportsklubb. Foto: PRIVAT 

Hun sier videre at hun allerede har fått kontakt med interesserte, gamle lagvenninner og foreldre til barn som allerede spiller håndball.

– Interessen er der, så utfordringen ligger vel mer i det å få dem på banen. Jeg tror det viktigste blir å få folk til å spre ordet videre, så tar jeg det derfra.

Videre forventninger

Forventingene Lu har til laget er ikke til å legge skjul på.

– Jeg har ganske stor forventing om at det skal bli et lag. Akkurat nå forventer jeg ikke mer enn at vi blir et lag som trener. Man må jo starte et sted. Det blir bare å bygge opp ved å trene sammen og få kjemien i laget.

Det er den mer realistiske forventingen Lu har, men målet hun har satt seg er litt større en det.

– Hvis jeg skal være optimistisk håper jeg vi klarer å melde på et lag i serien neste høst.

Rollen Lu har nå er ikke fastsatt og hun håper laget blir stort nok til at hun kan bli med selv.

– Jeg håper på å få spille. Foreløpig nå er jeg lederen, men hvis vi får til å danne et lag så har jeg noen navn å spørre som kan være trenere.