Tung sesongsåpning for Richard Moore og Sagene.

Fjerde tap på rad

For Sagene IF har sesongåpningen vært tung i eliteserien i innendørshockey. Til tross for en god start, ble Kringsjå for sterke. Kampen endte 7-4 til Kringsjå.
Mandag, 26 november, 2018 - 13:44

Sagene IFs målvakt, Isabelle Gerz, forteller at de ofte starter kampene godt, men sliter med å holde spillet oppe.

- Vi har utviklet oss gjennom hele høsten, men det synes ikke i resultatene. Vi sliter med å få tilstrekkelig med spillere til kampene, og når vi ikke har innbyttere blir vi slitne og taper fokus mot slutten av kampen.

Sagene hadde det spillemessige overtaket i første omgang, men slet med å få ballen i mål.

- I den første omgangen spillte vi strukturert og disiplinert. Vi slet noe med det defensive spillet i starten, men etter at vi tok en timeout og byttet spillesystem, gikk det mye bedre.

 


Kringsjå ble for sterke for Sagene. Foto: Annika Byrde

I pausen ledet Kringsjå 2-1. Gerz sier at de dominerte spillet i første omgang, mens Kringsjå tok over i den andre.

- I andre omgang ble vi trøtte og klarte derfor ikke å holde strukturen oppe. Kringsjå presset oss intenst, og vi klarte ikke å stå imot presset. Vi mistet ballen for ofte. De skapte mange kontringer mot oss, og vi slapp inn noen unødvendige mål.

Gerz syns at de spiller bedre nå enn i starten av sessongen. Selvom Sagene også tapte denne kampen, tar de med seg spillet fra den første omgangen som en positiv erfaring. 

- Vi er har blitt bedre på å spille som et lag. Tidligere prøvde vi mer å gå individuelt og skåre mål, men nå er vi bedre på og spille med hverandre.

 


Sagene feirer et av de fire målene i kampen mot Kringsjå. Foto: Annika Byrde

Liten sport i Norge, stor sport globalt

Innendørshockey og landhockey er begge en del av Bandyforbundet. Innendørshockey bruker liknende regler som landhockey. 

Innendørshockey spilles over to omganger som er 20 minutter lange. Hvert lag har en målvakt og seks spillere på banen. I tillegg kan laget ha opptil seks innbyttere.

Ved årsmøtet i juni 2018, fantes det 1893 medlemmer fordelt på 12 klubber rundt om i Norge. 


Målvakten Isabelle Gerz. Foto: Annika Byrde

Landhockey er en større sport globalt. Spesielt stort er det i India, Pakistan, Australia, Tyskland og Nederland. Landhockey har vært på OL-programmet siden 1928. 

Fordi ballen er tung, hard og kommer opp i stor fart, trengs sikkerhetsutstyr for banespillerene som tannbeskyttelse og hanske på den hånden som holdes lengst ned på køllen. Målvaktene har spesiellt sikkerhetsutstyr som leggbeskyttere og hjelm.


I landhockey brukes køller og en hard ball, som likner på en bandyball men som er større og tyngre. Foto: Annika Byrde


Innendørshockey er gjort for å kunne spilles på en vanlig håndballbane. Rundt banen byggs en vant i tre. Foto: Annika Byrde