- Det er strikkedilla der ute, sier Karianne Moger Ranem. Foto: Miriam Alsvik

Nå har melkekløveren blitt genser

Mønsteret på den nye "Melkegenseren" kom ut for en drøy uke siden.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 15:13

“Melkekløveren” er et kjent mønster på melkekartongene til Tine. Nå har de i samarbeid med Sandnes Garn laget et strikkemønster for genser, med kløveren som bærende element. 

- Melkekløveren ble introdusert for over 50 år siden og er blitt tradisjon, den er blitt godt forankret i den norske folkesjelen. Melkekløveren er et fint designelement som også egner seg godt som strikkemønster, og derfor har vi valgt å lage en genser, sier Karianne Moger Ranem, senior merkevaresjef i Tine. 

Ranem legger vekt på den store interessen for strikking som pågår nå. 

- Det er strikkedilla der ute. Vi merker at folk liker mønsteret, og det er gøy å se.  

Samarbeid med Sandnes Garn 

Sandnes Garn har jobbet med utvikling av mønster til genseren. De har også laget garn i farger som skal tilsvare fargene på melkekartongene.  

- Det har vært veldig morsomt å kunne slå seg sammen i et slikt prosjekt. Både vi og Tine er norske bedrifter hvor gode verdier står i høysetet, sier designsjef Hege Tufte Larsen. 

Larsen har sammen med Anita Brathetland hatt ansvar for designutviklingen på Melkegenseren. 

- Melkekløveren står sentralt som varemerke for Tine, og er et symbol de fleste nordmenn gjenkjenner. Derfor ble det viktig å overføre denne så godt det lot seg gjøre til strikk, forklarer Larsen. 

Larsen forteller at kløveren ligner en klassisk åttebladsrose, som har vært brukt som strikkemønster i flere århundrer. 

- Så hvem vet, kanskje den opprinnelig har sitt utspring i strikkearven. Slik sett er det ekstra morsomt å bruke den i samarbeidet vårt, mener Larsen. 

Melkevottene 

I fjor lagde Tine “Melkevottene”, som også da ble godt mottatt. Siden fikk de mye spørsmål fra forbrukere om å lage noe mer. 

- Det var naturlig å tenke genser, særlig med tanke på strikkedilla som herjer i landet nå. Og så er kløveren veldig godt likt, og egner seg i strikkemønster, forteller Ranem.

Emneord: 
Tags: