Opplevelser blir stadig mer populære julegaver

91 prosent av nordmenn ønsker seg opplevelser eller gavekort til jul
Tirsdag, 27 november, 2018 - 12:48

- Vi opplever større pågang rundt jul. Stort sett fordi firmaer arrangerer julebord, og liker å gjøre en aktivitet sammen før de går ut for å spise. Men også fordi folk ønsker å gi og få denne opplevelsen i gave, forteller Fillip, daglig leder hos Team Escape i Oslo.

- Escaperom har blitt en populær presang å få og gi fordi man kan oppleve noe sammen med venner. Minnene blir mer verdifulle enn en ting som bare tar opp plass, forteller Fillip.

På grunn av stadig større bevissthet rundt klimaendringer og forsøpling ønsker folk seg færre ting til jul. 

- Vi ser at opplevelser som julegaver blir mer populært for hvert år som går. Folk ønsker å gi bort personlige julegaver som skiller seg ut, og mange har sett seg lei på det enorme konsumet av gjenstander i samfunnet vårt. De vil bruke pengene sine på gaver som faktisk gir mottakeren noe positivt, og som ikke bare blir liggende på loftet. Omtanke for miljøet og kloden spiller nok også inn her. Kundene blir stadig mer bevisste og vil gi bort bærekraftige gaver som ikke forsøpler, forteller Björn Trolin, daglig leder hos YouWish.no


Björn Trolin, daglig leder hos YouWish.no forteller at opplevelser ofte er mer bærekraftige en andre gaver. Foto: Privat

Klimaendringene har satt spor på den norske befolkningen

En ny undersøkelse viser at de dystre rapportene om klimaendringene det siste året har satt spor på den norske befolkningen. Årets julegaveønsker viser at nordmenn har fått et mer bevisst forhold til bruk og kast-mentaliteten og eget forbruk, viser en undersøkelse gjort av Respons Analyse nov 2018. 91 prosent av nordmenn ønsker seg opplevelser eller gavekort i år. De oppgir også at det viktigste kriteriet for en julegave er at «den er gitt med omtanke».

- Hva tror du er grunnen til at folk gir bort opplevelser som julegaver?

- De aller fleste bruker altfor mye tid foran skjermer og mange ønsker å ta tilbake tiden. Å gi bort en opplevelse man kan oppleve sammen, gir rom for nye minner og kvalitetstid. Vi ser også en trend hvor mennesker har blitt mer miljøfokuserte og ønsker å gi bort bærekraftige gaver. Vi tilbyr et alternativ til det enorme konsumet av gjenstander, noe vi tror kundene våre setter pris på. Det føles godt å gi bort en gave med omtanke for miljøet, som også gir mottakeren gode minner og noe å glede seg til, forteller Trolin.

Emneord: