MELANKOLSK: Vårin lager musikk inspirert av Aurora og Ane Brun, og beskriver sin egen musikkstil som melankolsk. Foto: Anette Blom

- Vårin har en stemme som skiller seg ut

I kveld holder hun sin første solokonert i Oslo.
Onsdag, 7 november, 2018 - 14:44

Da 22 år gamle Vårin Strand slapp debutalbumet sitt i sommer, ble det mottatt med terningkast fem og seks fra en rekke anmeldere. Med erfaring som oppvarmer for artister som Aurora, er det i kveld klart for hennes første egne konsert.

Liv og død som inspirasjon

Strand sier selv at hun ikke er spesielt nervøs før opptredenen.

— Noe av det fineste jeg vet er å synge musikken min foran folk, og å få se publikum inn i øynene mens jeg synger. Det gleder jeg meg til, sier hun.

Videre forteller hun til Journalen at inspirasjonen bak musikken hennes ligger i både livet og døden. Usikkerheter og vond kjærlighet er temaer hun selv mener går igjen i musikken. I 2015 fikk hun dessuten hjernehinnebetennelse, og svevde en periode mellom liv og død. 

— Jeg er veldig melankolsk som person, og møtet med døden gjorde meg ikke akkurat mindre tenkende. Det er mye både i musikken og i livet som jeg ikke var komfortabel med før, men som jeg er komfortabel med nå, sier hun.

Spådd en lys fremtid

Musikkjournalist i Dagsavisen, Geir Rakvaag, er en av anmelderne som ga debutalbumet en sekser. 

— Hun virker som en artist som trenger å synge for å ut tankene sine, sier han til Journalen over telefon.

Han forteller at det er sjeldent han kommer over en stemme som fenger så raskt, og at han håper å høre mer fra henne i tiden som kommer.

 

Vårin Strand spiller i Majorstuen Kirke 7. november klokken 20:00.

Emneord: