Vintage-konsept i Oslo for første gang

I helgen arrangerte tyske VinoKilo sitt første klessalg i Norge. De plukker klær ut fra klescontainere og selger det som vintage.
Onsdag, 31 oktober, 2018 - 13:07

Verden over finnes det rundt 800 million tonn med klær, som ligger ubrukt i containere i diverse havner. VinoKilo kjøper slike containere og pukker ut klærne de ønsker å selge videre. Deretter blir klærne vasket, reparert og solgt som vintage. Siden de startet i 2013, har de solgt 37 000 kilo med klær, og dermed funnet nye eiere til rundt 65 000 plagg. 

I helgen arrangerte tyske VinoKilo et stort klessalg på utestedet Blå i Oslo. Til forskjell fra de fleste andre bruktsalg, hadde ikke hvert plagg hver sin pris. I stedet plukket man med seg plaggene man ønsket å kjøpe til kassen. Der ble klærne veid og du betalte en kilopris for klærne. Prisen var 400 kroner for kiloen. 


Prisen var 400 kroner per kilo. Foto: Johanne Nese

Handler det meste brukt

Vintageentusiasten Vasilija Vučetić var en av dem som besøkte vintagesalget. Hun har handlet mye brukt tidligere.

– Jeg kjøper egentlig det aller meste brukt. Jeg synes dette er det råeste vintagesalget som har vært i Oslo, så derfor dro jeg hit i dag. Jeg synes de har et stort utvalg og dessuten er prisen bra. 


Vasilija ser på gamle skinnvesker. Foto: Johanne Nese

Fikk avslag på prisen 

Nanna Aagaard og Sofia Broderstad jobbet som frivillige under helgens bruktsalg. De hadde fått vite om jobben via Facebook og fortalte at de fikk litt avslag på prisen som takk for innsatsen.


Nanna Aagaard og Sofia Broderstad jobbet frivillig under helgens vintagesalg. Foto: Johanne Nese

Markedsføringssjef i VinoKino, Nefeli Mandilari, sier helgen var en suksess.

– Oslo elsker virkelig vintage. Det var utsolgt begge dagene og mer enn 1500 besøkte oss i løpet av helgen. Dessverre var lokalet litt for lite og det ble en del ventetid for noen. Nå ser vi fram til å komme tilbake til Oslo neste gang.