Lite utvalg av allergivennlig mat

Mange studenter kjøper mat mens de er på skolen. For studentene som har matallergier er det lite mat å velge i.
Torsdag, 22 november, 2018 - 23:05

Mange studenter benytter seg av utsalgstedene for mat og drikke rundt omkring på campus. I P48 holder Kafé Eva til og her selges både mat og drikke. Her kan studentene kjøpe alt fra kaffe til yoghurt eller baguett. For studenter med matallergier er det derimot ikke like mye å velge mellom. 


Allergimerking i Kafé Eva. Slik kan elevene se hva de ulike produktene inneholder.

Melkefrie drikkevarer 

Kafé Eva har en rekke drikkevarer som ikke inneholder melk, blank annet iskaffe med havremelk. På matfronten derimot, er det ikke mange produkter å velge mellom. De har et stort utvalg av yoghurter, men ingen som melkeallergikere kan spise. Baguettene er påsmurt med smør og har ofte ost på seg. Enkelte av wrapsene er uten melk og dette kan man se på allergimerkingen på emballasjen. 


Iskaffe med havremelk. 

Lite utvalg

Maria Hushovd Folgerø studerer journalistikk på OsloMet og tåler ikke gluten. Hun har kjøpt mat hos Kafé Eva én gang. 

– Jeg kjøper som regel bare kaffe, men har kjøpt baguett en gang fordi den var glutenfri. Som allergiker er jeg takknemlig hver gang jeg finner mat jeg tåler, men det kunne vært bedre utvalg, sier hun.

– Jeg kan kjøpe yoghurt, frukt og sjokolade, men man trenger ofte mer mat enn det. Spesielt nå i eksamensperioden når det blir lange dager på skolen, avslutter hun.  


Glutenfri baguett med ost og skinke.