RING 3: To personer ble sendt til legevakten med smerter i hode og nakke etter en kjedekollisjon på Ring 3 ved Ullevål Stadion. (Foto: Henning Skjelbreid)

Kjedekollisjon på Ring 3 – to personer sendt til legevakten

Politiet i Oslo rykket mandag ettermiddag ut til melding om en trafikkulykke på Ring 3 ved Ullevål stadion i vestgående retning.
Onsdag, 28 november, 2018 - 13:24

Nødetatene fikk melding om en trafikkulykke på Ring 3 / Rv150 like ved Ullevål Stadion, rundt klokken 16:55 mandag ettermiddag.

Politiet informerte kort tid senere om at det skal ha vært en kjedekollisjon, men utelukket i samme melding at det ikke hadde kommet meldinger om personskader.


HER SKJER ULYKKEN: Kjedekollisjonen skjer like ved Ullevål Stadion, på Ring 3 / Rv150 i vestgående retning. (Foto: Skjermbilde / Google Maps)

Skapte problemer for trafikken

Ulykken skjedde like under brua mellom Blindern Videregående Skole og Ullevål Stadion, og bergingsarbeidet førte derfor til at trafikken i retning vest på Rv150, stoppet opp. Politiet iverksatte omdirigering via Sognsveien, men køen sto et godt stykke bakover mens bergingsarbeidet med bilene pågikk.


OMDIRIGERING: Politiet dirigerte trafikken i retning vest av Ring 3 / Rv150, og inn på Sognsveien mens bergingsarbeidet pågikk. (Foto: Henning Skjelbreid)

Etter hvert som kjøretøyene ble flyttet ut fra veibanen, fjernet brannvesenet siste rest av glasskår og plastikkdeler. Klokken 17.20 melte politiet på Twitter at veien var ryddet, Rv150 ble samtidig åpnet for normal trafikk igjen.


BERGINSARBEID: Både bergingsbil og mannskap fra Oslo Brann- og redningsetat jobbet med å fjerne kjøretøyene, samt rester av glass og plastikk, vekk fra veibanen. (Foto: Henning Skjelbreid)

To personer til legevakten

Til tross for politiets opprinnelige melding om at det ikke var meldt om personskade, la de klokken 17.25 ut en ny melding om at to personer ble ivaretatt av helsepersonell og kjørt til legevakten med smerter i nakke og bakhode.

Politiet på stedet hadde ingen teori om årsaken til ulykken, og beskrev den som “mindre alvorlig”. Det har i senere tid ikke kommet ut opplysninger om de to som ble fraktet til legevakten, og politiet har heller ikke gitt ut informasjon som tyder på at det ble gjort beslag av førerkort hos de involvertere partene.


KOLLIDERTE: Politiet på stedet omtalte ulykken som “mindre alvorlig”, og hevder ingen personer skal ha fått betydelige skader som følge av ulykken. Det gjorde derimot en av de involverte bilene. (Foto: Henning Skjelbreid)