Restaurantbrann i Oslo: – Flammene stod over taket og det var full fyr

Nødetatene i Oslo rykket i ellevetiden ut til flere meldinger om brann i en restaurant i Hegdehaugsveien, natt til 1. november. Det skal ikke være meldt om noen skadde personer etter brannen, opplyser brannvesenet.
Torsdag, 1 november, 2018 - 10:17

Store mengder mannskap fra alle nødetatene i Oslo rykket like før klokken 23, natt til 1. november, ut til meldinger om brann i en restaurant i Hegdehaugsveien i Oslo sentrum.
 

– Det var full fyr på stedet da vi ankom

Brigadesjef i Oslo Brann- og redningsetat, Freddy Høynes, forteller i et intervju at flammene stod over taket og at det var full fyr på stedet da nødetatene ankom stedet. Han opplyser at det ikke var meldt om personskader, og at det i hovedsak kun var selve bygningen restauranten lå i, som fikk skader i brannen.

Brannvesenet kunne kort tid senere, klokken 23.11, melde at de hadde kontroll på brannen, men at det var en del røyk i forbindelse med slukningsarbeidet på stedet. Bygningen stod ikke til å reddes, og ble derfor ansett som totalskadd som følge av brannen.

Fortsatte etterslukking utover natten

Klokken 01.26 meldte Politiet på Twitter at de var ferdige på stedet, men la samtidig til at brannvesenet ville holde på med etterslukking på stedet i noen timer utover natten, og at veien fortsatt ville være sperret mellom Parkveien og Josefines gate.

 


TOTALSKADET: Brannvesenet ble nødt til å bruke motorsag for å slukke flammene på grunn av byggets spesielle takkonstruksjon. Etter hvert som selve slukningsarbeidet var over, lettet mye av røyken fra stedet og både flammenes og brannvesenets herjinger kom til syne. (Foto: Henning Skjelbreid)