Illustrasjonsfoto. Unsplash.com, Jousha Coleman.

Politiet advarer mot GHB

Det er en økning i bruk av det narkotiske stoffet GHB.
Mandag, 4 mars, 2019 - 15:20

“Politiets nettpatrulje – Agder” la ut en video på Facebook der to politimenn informerer om det narkotiske stoffet GHB.

Politiet i Agder har sett flere tilfeller der ungdommer bruker det narkotiske stoffet GHB på fest, særlig omkring Arendal. Dette ønsker de å formidle til et stort publikum. Videoen har hatt over 450 000 visninger.

– Tidligere så vi det kun i lukkede rusmiljø. Nå er GHB tilgjengelig overalt, fortsetter politimennene.

Videoen informerer om hva GHB er og hvilken virkning stoffet har. Formålet er å skape bevissthet rundt faren ved det narkotiske stoffet. Politimennene sier at det er ekstremt lite som skiller en dose som ruser deg fra en dose som kan ta livet av deg. Ifølge rustelefonen kan kombinasjon av GHB og alkohol føre til alvorlige pusteproblemer, og ende med komatilstand eller død.

Emneord: