Fotballturnering i Cape Town trolig avlyst

Strid om tillatelse ødelegger for fredscup.
Onsdag, 11 november, 2009 - 15:16


En fotballturnering med fred i fokus blir trolig avlyst, melder Bistandsaktuelt. Turneringen skulle vært holdt i Cape Town i slutten av november, og det norske kongeparet skulle åpne cupen.

Det sørafrikanske fotballforbundet (SAFA), hevder at arrangørene av turneringen ikke har sendt dem noen søknad, og at turneringen dermed må avlyses. Premier Soccer League ledet av norske  Kjetil Siem ble oppgitt som arrangør av forbundet, men dette stemmer ikke, i følge Cape Towns storklubber. Klubbene Ajax og Santos oppgir nemlig seg selv som initiativtagere, og hevder de har sendt søknad til SAFA, akkurat som de skulle ha gjort.

Byen Cape Town også ute

Flere utenlandske aviser melder også at byen Cape Town har trukket seg ut av fredscupen. Kickoff.com skriver blant annet at lagene fra Cape Town er flaue over at turneringen sannsynligvis blir avlyst. lederen i storclubben Ajax Cape Town, sier blant annet dette om visepresidenten i SAFA:

“He did not only embarress us but himself too when he told The Norway Football Federation that the tournament would not take place.”

Mye tyder på at bakgrunnen for striden er en maktkamp i det sørafrikanske fotballforbundet, skriver bistandsaktuelt.

Nobel fredssenter som samarbeidspartner

Turneringen heter Peace Cup, og lagene som skulle være med ble trukket ut på Nobels fredssenter i Oslo i midten av oktober. Lag fra Tyskland, Argentina, Storbritannia og Sør-Afrika skulle ha vært med, i tillegg til et norsk lag. Alle lagene består av ungdommer under 19 år.

Nobel fredsprissenter i Oslo har samarbeidet med South African Peace og byen Cape Town i organiseringen av turneringen, melder bleachreport.com.

Meningen med cupen er å fokusere på fred, og Bente Erichsen i Nobel fredssenter melder til goal.com at fredssenteret er stolte over å være med på et slikt arrangement.

– Fotball kan skape samhold på tvers av landegrenser, sier hun.

 

 

Tags: