Alle heier på Leicester

Representanter fra andre supporterklubber heier på Leicester i Premier League-innspurten.
Tirsdag, 19 april, 2016 - 15:19


– Dersom Leicester vinner, da kan alle vinne, sier kontaktperson for Southamptons supporterklubb Sjur Lonbakken.

For litt over et år siden lå nyopprykkede Leicester City på siste plass i Premier League. De hadde kun 19 poeng, og med ni kamper i igjen av sesongen lå de an til å rykke ned. Daværende manager Nigel Pearson klarte å mobilisere laget, og Leicester vant syv av de siste kampene i sesongen, og endte på 14. plass.

Et år og et managerbytte senere ligger de på første plass, fem poeng foran Tottenham, og ligger an til å ta sitt aller første ligagull.

MahrezRiyad Mahrez har vært et godt spillerkjøp for Raineri. Foto: Calcio Mercato/creative commons.Ranieri nøkkelen

Lederen for Leicesters norske supporterklubb, Per Arne Hansen, peker på forrige sesongs avslutning.

– Det startet med syv seire på de siste ni kampene, sier Hansen. I løpet av sommeren byttet Leicester manager til Claudio Ranieri.

– Ranieri skal ha en stor del av æren for at resultatene ble videreført, fortsetter han, og forteller at Ranieri er en mann med kunnskap som har lett for å få folk med seg på en positiv måte.

– Spillerne skryter av at han er en fantastisk fyr som får folk til å prestere. Hansen peker også på kjøpene av spillerne N’Golo Kanté og Riyad Mahrez som viktig for sesongen.

– Vi har også vært heldige med skader denne sesongen, sier han, men er litt bekymret for den eventuelle karantenen til klubbens toppscorer, Jamie Vardy.

Støtte fra andre klubber

Journalen har kontaktet alle norske supporterklubber for engelske lag, og spurt dem om hvem de håper vinner Premier League. Av de 13 klubber som har svart, har alle med unntak av Manchester City svart at de håper Leicester City vinner ligaen. Men også Manchester Citys representat tror at seriegullet til slutt ender opp i Leicester.

Spesielt de mindre klubbene lar seg innspirere av sesongen til laget som holder til på King Power stadium.

– Det ville vært bra, ikke bare for Leicester, men som et tydelig eksempel på at det er mulig å kjempe seg til topps uten enorme ressurser. Det hadde vært fantastisk å se at det er mulig å vinne ligaen uten en rik eier som pøser på med penger, mener Audun Hageskal hos Newcastle supporterklubb.

– Håper på en Askeladd

Per Arne Hansen i Leicester opplever at de får sympati fra andre klubber.

– De håper vel litt på en Askeladd. Det var ingen som hadde sett for seg at Leicester kunne vinne ligaen før sesongstart, sier han.

– Men det var ingen som hadde sett for seg at Leicester kunne vinne ligaen før sesongstart.

Deres gode sesong har ført til flere medlemmer i supportergruppa som nå har 150 betalende medlemmer.

– Det har økt jevnt og trutt hele sesongen, og det er flere unge som har kommet til, sier han. Han forteller at i starten var de bare 7-8 stykker, og lenge var det bare folk som har fulgt Leicester siden 70-tallet.

– Tottenham blir tøffe

På spørsmål om han frykter Tottenham i de siste kampene, svarer han at det blir tøft å kjempe mot Tottenham.

– Vi må nok i alle fall vinne tre av de siste kampene. Det er spesielt viktig at vi tar poeng mot Swansea i på søndag, sier han.

Om neste sesong har Hansen moderate forventninger. Han håper Leicester ender opp på øvre halvdel av tabellen.

– Nøkkelen blir å holde på viktige spillere som Mahrez og Vardy, samtidig som man kan forsterke litt, sier han. Han håper det at Leicester skal spiller Champions League gjør at de klarer å holde på spillerne.

– Noen eventyrsesong som den vi har hatt nå blir det nok ikke, men som vi har vist denne sesongen så vet man jo aldri, avslutter Hansen.

 

Tags: