Alt om FA-cupen her

I helgens semifinaler spiller Manchester United mot Everton, og Crystal Palace møter Watford.
Torsdag, 21 april, 2016 - 10:42


Everton-United:

Begge lagene har underprestert denne sesongen, og dette kan være vinn-eller-forsvinn for enten Roberto Martinez eller Louis van Gaal. Begge trenerne er under press etter varierende resultater denne sesongen. Med fire serierunder igjen i Premier League ligger Everton på en 11. plass og United på en 5. plass.

Verst stilt er nok Everton-manager Roberto Martinez, som igår måtte se sitt lag bli ydmyket i prestisjeoppgjøret mellom Liverpool og Everton. Det endte med 4-0 til Liverpool, og Everton måtte spille nesten en hel omgang med 10 mann. Everton-stopperen, Funes Mori, ble utvist etter en stygg takling på målscorer Divock Origi.

På de siste fem kampene har Everton enda til gode å vinne. Det har endt med to tap og tre uavgjort.

United på sin side har fem seire på de fem siste kampene, men etter en treg sesongstart er ikke det nok til å friskmelde United under Louis van Gaal. Under gårsdagens kamp mot Crystal Palace kunne man se flere tomme seter på Old Trafford. Ifølge BBC var ikke stemningen noe å skryte av, og tusenvis av United-supportere skal ha valgt å bli hjemme på grunn av sin misnøye med van Gaal.

Oppgjørene mellom United og Everton denne sesongen har endt med to seire til United. I oktober vant de rødkledde djevlene 3-0 i en kamp hvor tidligere Everton-spiller, Wayne Rooney, scoret sitt første mål på Goodison Park siden 2007. For tre uker siden møttes de igjen da Everton gjestet Old Trafford. Det endte med en knepen seier til United etter mål av Anthony Martial.

Crystal Palace-Watford:

Både Crystal Palace og Watford er så og si sikret Premier League spill til neste sesong. Watford ligger komfortabelt på midten av tabellen, mens Crystal Palace ligger på 16. plass med 39 poeng.

Watford kan se tilbake på en god debutsesong i Premier League. 12. plass og 41 poeng er status før de siste fire PL-rundene. Det er mer en godkjent for et nyopprykket lag, og de har slått flere topplag i årets sesong. De siste fem kampene har gitt to seire, to tap og en uavgjort.

Crystal Palace håper nok på at FA-cupen kan by på litt mer glede i årets sesong, enn det Premier League har gjort. Det har vært litt opp og ned for London-laget, og i skrivende stund ligger de på 16. plass med 39 poeng. I de fem foregående kampene har Crystal Palace vunnet en, tapt en og spilt tre kamper uavgjort.

Hvis man ser på statistikken mellom disse to lagene ser man at det som regel er veldig jevnt når de møtes. I alle møter uavhengig av konkurranse har Crystal Palace vunnet 46, mens Watford har vunnet 41 kamper. 25 kamper har endt med uavgjort.

Tags: