Bjørndalen skal bli far

Og fortsetter karrieren i to nye år
Tirsdag, 5 april, 2016 - 11:25


På pressekonferansen  i dag morgest avslørte Ole Einar Bjørndalen at han fortsetter som skiskytter i to år til. I 2002 var han på topp med sine fire OL-gull, og ble rådet av ekspertene til å legge opp på topp. Nå, 14 år senere, sier ekspertene at han burde fortsette karrieren, og for første gang er han enig med dem.

Bjørndalen hadde en svak sesong i 2013, men hevet nivået betraktelig i 2014 og tok to OL-gull.

– Jeg ser fram til en ny sesong og vet jeg kan prestere nå. Grunnen til at jeg fortsetter er at jeg har en enorm motivasjon, sier Bjørndalen.

Hemmeligheten

Skiskytterlegenden forteller hemmeligheten ved at han presterer så godt som han gjør da han var på treningsøkt med Bjørn Dæhlie for mange år siden.

– Vi var mer nervøse før en viktig treningsøkt enn før OL-løp. Den følelsen har jeg fremdeles, og det er derfor jeg velger å fortsette, forteller han.

I tillegg er alderen en stor motivasjonsfaktor for 42-åringen.

– Alderen og det å pushe grenser er en motivasjonsfaktor i seg selv. Å gi seg på topp har aldri vært noe tema, og det er vel også for sent, flirer Bjørndalen.

Gir seg i IOC

Bjørndalen gikk inn i International Olympic Comittee i 2013 for å være talsmann for utøverne. Men fordi han fortsatte som utøver fikk han ikke den tiden han trengte for å gjøre jobben så godt som han ville. Derfor trekker han seg nå fra vervet.

Tags: