Crystal Palace og Manchester United til Wembley

I helgen ble det klart hvem som skal spille finale i FA-cupen på Wembley 21. mai.
Mandag, 25 april, 2016 - 11:27

Everton-Manchester United

Lørdag gikk første semifinale på Wembley mellom Everton og Manchester United. Kampen endte 2-1 til Manchester United der vinnermålet ble scoret i det 93. minutt.

– Rett og slett fantastisk. Når du ser gleden i spillernes øyne så ser du hvor fantastisk dette var, og for fansen. Jeg mener vi fortjente å gå til finalen, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal til BBC etter kampen.

Det ble en innholdsrik kamp på Wembley. United var det førende laget den første omgangen, med flere store sjanser til begge lagene. Det kunne blitt en tidlig scoring til Everton, da Romelu Lukaku fikk spilt seg forbi forsvaret til United etter en langpasning. Han driblet seg rundt keeper David de Gea, og fikk skutt på mål. Skuddet hadde gått inn om ikke United-kaptein Wayne Rooney fikk kommet seg ned til strek og headet bort skuddet.

Scoret mot gamleklubben

Manchester United hadde flere sjanser, før tidligere Everton-spiller Marouane Fellaini scoret for de røde. United-spiss Anthony Martial spile seg ned på venstrekanten før han slo et 45-graders innlegg. Der stod Fellaini og skjøt inn kampens første scoring.

Straffebom

I andre omgang var Everton langt mer med i kampen, og etter rundt timen spilt felte United-back Timothy Fosu-Mensah Evertons Ross Barkley, og dommer Taylor dømte straffe. Lukaku skyter straffen, men David de Gea gjør en god redning og hindrer scoring.

Everton kom langt bedre med i andre omgangen, og fikk til slutt uttelling. En dårlig klarrering av United-stopper Chris Smalling gjør at han spiller ut egen keeper og setter den i eget mål.

Seiersmål i siste minutt

Det så lenge ut til at det skulle bli ekstraomganger på Englands storstue, men i siste minutt får Manchester Uniteds Ander Herrera såvidt spilt videre en ball til Martial. Han kommer alene mot keeper Joel Robles og gjør ingen feil. Idet uret viste 92.03 bredsider han ballen i mål og sikrer en retur til Wembley og finale for Manchester United.

– Scoringen til Martial var prefekt. Det var en typisk United-seier, i det siste minutt, akkurat slik United-fansen vil ha det, sa tidligere United- og Everton-spiss Louis Saha til BBC.

Crystal Palace-Watford

Søndag gikk andre semifinale, mellom Crystal Palace og Watford. Begge lagene hadde slitt i sine forrige kamper. Crystal Palace tapte 0-2 mot Manchester United og Watford tapte 1-3 mot West Ham United. Mot Watford fikk Crystal Palace en drømmeåpning, og Palace-spiss Yannick Bolasie headet inn en corner før ti minutter var spilt.

Bortsett fra målet var omgangen sjansefattig. Crystal Palace hadde god kontroll, og Watford slet med å spille seg inn i kampen.

Headet inn flere mål

I andre omgang fikk Watford spilt seg til flere sjanser, og fikk til slutt uttelling. Troy Deeney, som har ni mål i ligaen, vant duellen på en corner og headet inn utligningsmålet.

Det skulle imidlertid ikke vare lenge, for under ti minutter senere knuste Connor Wickham Watford-forsvarer Nathan Aké på et innlegg, og headet inn matchvinnermålet.

Det ble ingen flere store sjanser til noen av lagene, og Crystal Palace går videre til finalen.

Gjentar historien seg?

Der møter de Manchester United. Sist gang de møttes i en FA-cupfinale var i 1990. Da var nåværende Palace-manager selv spiller, og manager for United var Sir Alex Ferguson. Det første oppgjøret endte 3-3 dengang, noe som førte til omkamp. Den vant Manchester United 1-0, og førte til at Ferguson beholdt jobben som manager. Resten er historie, der Ferguson ledet klubben til 37 titler før han ga seg 23 år senere.

Crystal Palace-manager Alan Pardew håper de kan skape en annen historie under finalen mot Manchester United i mai.

– Jeg håper “skjebnen” ikke betyr samme resultat. Scenariet er likt for begge managere også denne gangen, sier Pardew til The Guardian.