Målkalas i Tippeligaen

Totalt 24 mål ble scoret i de syv kampene som ble spilt i Tippeligaen i helgen.
Mandag, 25 april, 2016 - 14:41

Runden startet lørdag med Strømsgodset mot Bodø/Glimt på Marienlyst stadion. Kampen fikk en dramatisk start med straffe til Godset etter 37 sekunder. Marcus Pedersen var sikker fra straffemerket, og det var 1-0 til hjemmelaget. Godset var det førende laget hele kampen og hadde 21 avslutninger totalt i kampen, tre ganger så mye som laget fra nord. I midten av andre omgang la Flamur Kastrati på til 2-0, som også ble kampens resultat.

Fredag var det også vestlands-derby på  Brann Stadion mellom Brann og Sogndal. Før kampen hadde ikke Brann tapt hjemme og Sogndal hadde ikke vunnet borte. Denne statistikken var ikke endret ved kampslutt da Brann vant kampen 2-0, etter mål fra Bismar Acosta og Ruben Kristiansen. Sogndal slet med å skape de store sjansene, og det var en kamp preget av tøffe dueller.

Molde knust av Sarpsborg 08

Molde dro søndag til Østfold for å møte Sarpsborg 08. Molde hadde ikke tapt før oppgjøret, og Sarpsborg hadde bare tatt ett poeng i snitt de første seks kampene av Tippeligaen. Sarpsborg 08 viste ingen respekt for favorittstempelet til Molde, og Pål Alexander Kirkevold dundret avgårde et skudd fra 20 meter som gikk inn etter bare 30 sekunder.

Vestlendingene spilte seg mer inn i kampen, men kom aldri skikkelig inn før Molde-spiller Harmeet Singh scoret selvmål med ryggen. Det ble ingen flere mål i første omgang, og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær gjorde et bytte til pause. Snaue ti minutter senere lagde Molde straffespark. Lunan Gabrielsen felte Kirkevold, som satte straffen i mål selv. Tor Øyvind Hovda gjorde utmykelsen komplett med scoring i siste ordinære spilleminutt, og Molde måtte dra hjem med fire baklengsmål.

Fikk en slutt på nullen

Lillestrøm dro til Skien for å spille mot Odd Grenland. Skien-laget hadde ikke sluppet inn mål denne sesongen av Tippeligaen. Den statistikken ble ikke stående, etter mål for Lillestrøm av både Mohammed Ofkir og Bassel Jradi. Joakim Våge Nilsen kom innpå for Odd og reduserte nesten med en gang, men det ble ikke flere mål for Skien-laget. Toppscorer Fred Friday la på til 3-1 for Lillestrøm, som ligger på en foreløpig sjette plass.

Aalesund klarte seg uten Riise

Aalesund lå på nedrykksplass for de tok imot Tromsø, og har vært mye i mediene etter John Arne Riises utskjelling av dommeren etter forrige kamp mot Viking. Etter halvtimen spilt åpnet Mustafa Abdellaoue scoringskontoen for Aalesund, fulgt opp av mål av Franck Boli. Aalesund stoppet ikke før det sto 6-0 på måltavlen, etter at Abdellaoue fullførte hattricket sitt og mål fra Vebjørn Hoff og innbytter Aron Elís Thrándarson. Tromsø har nå sluppet inn 13 mål denne sesongen, ett mål mer enn tabelljumbo Start.

Seier for Rekdal

Start dro til Ullevål for å spille mot Vålerenga. Kjetil Rekdals mannskap i VIF har hatt en dårlig start på sesongen, og har bare tatt tre poeng før denne kampen, med 4-0-tap mot Molde som siste resultat. De ble ikke en kamp med de store sjansene til noen lag, men Deshorn Brown scoret to mål, ett i starten og ett i slutten av kampen. Dette gir Kjetil Rekdal litt arbeidsro frem til neste kamp.

Rosenborg fosser videre

Tittelforsvarer Rosenborg fikk besøk av Viking i en kamp med fire mål og snø på banen. Viking skapte lite hele kampen, og ved kampslutt var stillingen 4-0 til Rosenborg. Eyjólfsson, Jensen, Thórarinsson og Gytkjær kom alle på scoringslisten, og Trondheims-laget leder tabellen med fire poeng.

I rundens siste kamp kommer Stabæk på besøk til Haugesund, og kampen spiller i kveld klokken 19.