Ronny Deila ferdig etter sesongen

Den norske Celtic-manageren gir seg ved sesongslutt. Det melder klubben på sine hjemmesider.
Onsdag, 20 april, 2016 - 12:52


Celtic FC annonserte i dag at manager Ronny Deila gir seg til sommeren. Han har ledet klubben siden 2014, og vant i fjor både serien og den hjemlige cupen. Denne sesongen ligger Celtic an til å vinne sitt femte strake seriegull. De ble søndag slått ut den hjemlige cupen på straffer av Rangers FC, som spiller i Skotsk Championship.

Ronny Deila har vært på en rullerende ettårskontrakt, som gjør at begge parter kan avslutte til sommeren. Dette velger Deila altså å gjøre nå.

Skotsk presse har kritisert Deila i lang tid for manglende prestasjoner i Champions League, og han har vært under hardt press store deler av sesongen. Tapet mot Rangers hjalp ikke på dette.

– Det er viktig at klubben kommer først, og at jeg ikke er den som er i fokus, sier Deila i presseskrivet til Celtic. Han håper at fokuset nå kan være på klubben i stedet for på ham. Videre takker han klubben for velkomsten og tida han har hatt der.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha skaffet klubben noen trofeer, skriver han.

Både styreformann i Celtic og klubbsjef, Ian Bankier og Peter Lawwell, takker Deila for jobben han har gjort for Celtic.

– Klubben vil som alltid støtte Ronny frem til sesongslutt. Vi vil senere ta en avgjørelse om hvem som blir vår neste manager, sier Bankier.

Ingen suksess i Europa

TV-kommentator for TV 2, Øyvind Alsaker, syns Deila har holdt lenge i Celtic.

– Det har jo vært et veldig ordinært mannskap, der stjerna har vært en norsk midtbanespiller. Godset var et helt annet prosjekt, der det ble satset på ungdom og bygge lag, sier Alsaker. Han forteller videre at det i Celtic skal det være umiddelbar suksess, spesielt i Europa, der de beste spillerne blir solgt til engelske Premier League-klubber.

– Men han holdt lenge, og skapte umiddelbart et bånd med fansen. Han vant jo både liga og cup, men det er Europa som har felt ham, forteller Alsaker.

– Dette føyer seg inn i rekken av mislykkede nordmenn på de britiske øyer, med Drillo som ble husket for å rykke ned med Wimbledon, Solbakken satt kort i Wolverhampton og det samme gjorde Solskjær i Cardiff og Henning Berg i Blackburn.

På spørsmål om hvor Ronny Deila ender opp nå, er Alsaker usikker.

–Vanskelig å si hvor han havner nå, og han har et lønnsnivå som ikke helt kler Tippeligaen. Han vil få seg ny trenerjobb, men hvilket land og liga er vanskelig å si, avslutter han.

Tags: